معرفی مهندسی مکانیک
“مکانیک بهشت ریاضیات است.” این جمله را لئونارد اولر دانشمند و ریاضیدان سوئیسی بیان کرده که نشان می دهد ریاضیات چه ارتباط تنگاتنگی با مکانیک دارد.
مهندسی مکانیک اصول و قوانین فیزیک را به صورت عملی و کاربردی پیاده سازی می کند. در این علم با استفاده از ریاضی حرکت اجسام و نیروهای وارد بر آن بررسی می شود.
مکانیک نسبیت، مکانیک کلاسیک (نیوتنی) و مکانیک کوانتومی سه شاخه اصلی مهندسی مکانیک است. این رشته برای علاقمندان به فیزیک و ریاضی مناسب است و هوش تجسمی بالایی را طلب می کند.
دانشجویان این رشته باید به مباحثی مانند محاسبات نیرو، گشتاور، تغییر دما، شتاب حرارت و … علاقمند باشند.
دکتری مکانیک تبدیل انرژی
تبدیل انرژی یکی از گرایش های نو و پرکاربرد مهندسی مکانیک است که موضوع آن حل مسائل مربوط به انتقال حرارت و احتراق، تبدیل انرژی، محیط زیست، خودرو و تبدیل انرژی علوم و فنون دریایی است.
دانشجویان این رشته در دوره 4 ساله دکتری 12 واحد درسی که شامل 4 درس از دروس دوره تکمیلی است را پشت سر می گذارند سپس در آزمون جامع شرکت کرده و پس از اخذ نمره قبولی، 24 واحد شامل رساله دکتری را می خوانند. دانشجویان دکتری برای فارغ التحصیلی باید 2 مقاله ISI چاپ شده داشته باشند.
معرفی رشته دکتری مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی
یکی از گرایش های مهندسی مکانیک در مقطع دکتری و از جمله رشته های پر¬کاربرد صنعتی ، گرایش تبدیل انرژی است . در این گرایش مهندسان مسائل مربوط به تاسیسات ساختمان ها و راکتور ها، سیالات، انتقال حرارت، انتقال آب، تبدیلات انرژی، احتراق، هوافضا، نفت و گاز، علوم و فنون دریایی، تهویه و تبرید، خودرو، محیط زیست، طراحی نیروگاه های مختلف، طراحی توربو ماشین ها و … را مورد مطالعه قرار می دهند و از دیدگاه حرارتی و سیالاتی سیستم ها را طراحی و تحلیل می نمایند. این مقاله را به معرفی رشته دکتری مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی اختصاص می دهیم:
از جمله مواردی که در گرایش تبدیل انرژی به آن ها اهمیت می دهیم به صورت زیر است:
• بررسی عامل ¬های تاثیر¬گذار بر حرکت سیال به ویژه سیال داغ
• بررسی موارد تاثیر¬ گذار بر محیط محل حرکت سیال
• بررسی طول¬ های ناشی شده از افزایش و کاهش دمای اثر گذاشته بر اعضای دستگاه
مثالی که می توان در اینجا آورد این است که در طراحی کردن موتور احتراق داخلی موارد زیر در گرایش تبدیل انرژی توسط مهندسان این گرایش تحت بررسی و مطالعه قرار می گیرند:
• تبدیل حرارت
• تبدیل انرژی
• انتقال حرارت
• حرارت مناسب برای حفظ موتور
• سرد نگه داشتن موتور
مکانیک سیالات اصلی ترین درس گرایش تبدیل انرژی در مهندسی مکانیک است که در آن به بررسی نیروهای وارد بر جسم متحرک در سیال می پردازد. از فرصت های شغلی گرایش تبدیل انرژی می توان به کار کردن در زمینه های مختلف نفت و گاز ، تاسیسات ساختمانی ، موتور های احتراق داخلی ، تهویه ی مطبوع و … نام برد.
دکتری مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی
در گرایش تبدیل انرژی، نیروهایی متخصص، محقق، طراح و مدرسانی را مورد آموزش و تربیت قرار می دهند که اهدافی مانند تولید و تبدیل انرژی، انتقال حرارت و سیالات را در صنایع، مراکز تحقیقاتی و موسسات آموزشی را برآورده کنند.
دکتری مهندسی مکانیک
در بعضی دفترچه های انتخاب رشته ی دکتری ، پذیرش در رشته ی مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی را با عنوان هایی چون گرايش ميكروفلويديک، بيومكانيك و انرژي تجديد پذير انجام می دهند .همچنین تبدیل انرژی ، قوای محرکه و ماشین های آبی از گرایش های دکتری مهندسی مکانیک-تبدیل انرژی تبدیل هستند.
دروس امتحانی رشته دکتری مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی
عنوان های دروس امتحانی برای رشته ی مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی به صورت زیر است:
1. مجموعه دروس تخصصی در سطح کارشناسی شامل ریاضیات مهندسی
2. مجموعه دروس تخصصی در سطح کارشناسی ارشد شامل مکانیک سیالات پیشرفته و ترموديناميـك پيشـرفته
3. استعداد تحصیلی
4. زبان انگلیسی
دروس دکتری رشته مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی
تعداد واحد های دوره دکتری 36 واحد که 15 واحد آن آموزشی و 21 واحد آن پژوهشی می باشد
دانلود رایگان سوالات و پاسخنامه کنکور مقطع دکتری رشته مهندسی مکانیک – تبدیل انرژی
برای دانلود رایگان سوالات سالهای گذشته به همراه پاسخنامه مربوطه در ادامه همراه سایت قدم یار باشید.