امریه ی سربازی برای دانشجویان فارغ التحصیل
سربازی که دارای امریه باشد، بعد از اتمام دوره ی دو ماه آموزشی به سازمان مربوطه معرفی می شود و با لباس شخصی و مانند کارمند عادی دورهی خدمتش را میگذراند. در این مقاله که به قلم نویسندگان قدمیار به سرپرستی مهندس فرشاد مارچینی گردآوری شده است، سعی میشود به صورت خلاصه و با زبانی ساده در رابطه با امریه سربازی جهت استفاده دانشجویان گرامی ارائه گردد.
امریه ی سربازی
مشمولان وظیفه در نیروهای مسلح ارتش، سپاه و یا نیروی انتظامی خدمت می کنند. ادارات دولتی براساس قوانین و براساس ضوابط خاصی میتوانند از نیروهای وظیفه استفاده کنند.
خانوادههای ایثارگر و متأهل برای گرفتن امریه سربازی از امتیازات بالاتری برخوردار هستند. اگر سربازی دارای امریه باشد بعد از اتمام دوره ی دو ماه آموزشی به سازمان مربوطه معرفی می شود و با لباس شخصی و مانند کارمند عادی دورهی خدمتش را میگذراند. در واقع نیروی وظیفه خواهید بود و حقوقتان نیز به همان اندازه پرداخت می شود. مراکز دولتی هم از طریق اعلامیههای رسمی و هم از طریق اعلامیههای غیررسمی امریه میگیرند.
در بخشهای مرتبط با کارگزینی در مراکز دولتی یک نفر مامور پذیرش سرباز امریه میباشد. تمام شرایط امریه گرفتن را از قبل مطالعه نمایید. سعی نمایید از 2 تا نهاد همزمان واسه امریه اقدام نکنید چون ممکن است بعدا به مشکل اداری بخورد کنید.
مراحل گرفتن امریه سربازی
1- سربازان برای گرفتن امریه میبایست حداقل 2 الی 3 ماه قبل از اعزام اقدام نمایند.
2- غیبت نداشتن در خدمت.
3- در برخی از سازمانها کسر خدمت پذیرفته نمیباشد (بیش از 3 ماه) اما بعضی از سازمان ها میپذیرند.
4- انتخاب محل خدمت سربازان با سازمان مربوطه میباشد، مگر اینکه از محل مورد نظرش نامهای مبتنی بر نیاز سازمان ارائه دهند، در غیر این صورت انتقال بعدی بسیار مشکل میباشد.
5- مدت زمان امریه جزء سوابق استخدامی سربازان محسوب میشود.
6- بعد از پذیرفته شدن در امریه امکان انصراف وجود ندارد.
7- حقوق پرداختی به سربازانی که امریه دارند همان حقوق سربازی میباشد شاید کمی بیشتر.
8- گرفتن امریهی سربازان در یک سازمان، تعهدی برای استخدام آنها در آینده نمیباشد ولی در نحوه و روند استخدام آنها در آینده تاثیرگذار میباشد.
9- در پذیرش امریه اعتبار دانشگاه و محل تحصیل از نظر آزاد و سراسری بودن مورد بررسی قرار نمیگیرد.
10- ساعت کاری سربازان امریه مانند ساعت کار برای سایر کارمندان اداره میباشد.
مدارک تحصیلی لازم برای امریه
• سازمانها متناسب با نیازشان از دیپلم تا دکتری پذیرش میگیرند.
• مدرک دیپلم در محیط زیست هم پذیرفته میشود.
• مدرک فوق دیپلم و بالاتر در آموزش و پرورش پذیرفته میشود.
• برخی سازمانها مانند سازمان بازرسی کل کشور لیسانس به بالا پذیرش میکنند.
سربازان متناسب با مدرک تحصیلی خود برای امریه میبایست به سازمانها رجوع کنند، به جز رشتههای کامپیوتر و حسابداری که اکثر مراکز و سازمانها در حال پذیرش آنها میباشند.
ستاد کل نیروهای مسلح در رابطه با همین موضوع سهمیهای به وزارت علوم داده است، که بر اساس اولویتها از میان سربازان امریه برای گذراندن سربازی در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی واجدین نیرو پذیرش کند.
مراحل گرفتن امریه
دانشجویان میبایست بعد از گذراندن تحصیلات خود و فارغ التحصیلی شان مراحل زیر را طی نمایند:
• دانشجو می بایست با دانشگاه تسویه حساب نماید و نامهای که از دانشگاه گرفته است را برای سازمان وظیفهی عمومی ارسال نماید.
• هر ارگان دولتی تعدادی از رشتههای خاص دانشگاهی را اعلام میکند که اگر تاریخ اعزام سربازان مطابق با قوانین باشد، سربازان می توانند به بخش کارگزینی رفته و در آنجا به عنوان سرباز امریه پذیرفته شوند.
• حدودا از زمانی که مدارک تان را برای سازمان وظیفه عمومی ارسال می کنید یک ماه طول می کشد تا برگ سبزتان که بر روی آن تاریخ اعزام شما درج گردیده به آدرس منزلتان فرستاده شود.
• سربازان می بایست حداقل 3 ماه زودتر برگ سبزشان را که تاریخ اعزام آن مطابق با تاریخی میباشد که آن اداره دولتی به سربازان اعلام کرده است، به اداره دولتی مذکور تحویل دهید. در واقع باید زمانی مدارک خود را به سازمان وظیفه عمومی ارسال نمایند که مابین زمانی که برگ سبز به دست شان می رسد و تاریخ اعزام 3 ماه فاصله باشد.
• اگر زمان اعزام سربازان به دو ماه بعدتر از زمان امریه بی افتد میتوانند با مراجعه به نظام وظیفه محل سکونت زمان اعزام را به دو ماه جلوتر بیاندازند.
• دانشجویان و تمام افرادی که مشمول میباشند، تنها ۶ ماه از تاریخ فارغ التحصیلی فرصت دارند تا مدارک خود را به سازمان وظیفه عمومی ارسال نماید.
تبصره: بعد از اینکه برگ سبز شما برایتان توسط پست آورده شد سریعا و بدون فوت وقت آن را به اداره دولتی مذکور تحویل داده تا ظرفیت آن ها پر نشود، زیرا هر اداره یا سازمان دولتی تعداد محدودی امریه میپذیرد.
• شایان ذکر میباشد سربازانی که امریه میگیرند می بایست دوره آموزشی (معمولا۵۰ روز) را در پادگانهای نظامی طی کنند.
شرایط پذیرش امریه:
شرایطی که سازمانها برای امریه نیاز دارند:
• تاهل
• معاف از رزم
• تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی
• بستگان درجه یک خانواده ایثارگران (شهدا، مفقودالاثر، جانبازان و آزادگان)
شایان ذکر میباشد تمام شرایط فوق صرفا در آییننامه پذیرش امریه است ولی لزوما در همه جا رعایت نمیشود. آموزش و پرورش، محیط زیست و جهاد دانشگاهی و بعضی سازمانهای دیگر از این امر مستثنی هستند.