معرفی گرایش های دکتری مهندسی مکانیک
رشته مهندسی مکانیک از جمله رشته های مهندسی است که به بررسی و تحلیل مکانیک اجسام و حرکت ها و انرژی های وارد بر آنها می پردازد و با دانش فیزیک ارتباط تنگاتنگی دارد. این رشته دانشگاهی، در مقطع دکتری دارای گرایش هایی است و به شاخه های جزئی تر و تخصصی تر تقسیم می شود. در صورتی که قصد انتخاب این رشته را در مقطع دکتری دارید اما آشنایی کافی را با گرایش های دکتری مهندسی مکانیک ندارید و یا نمی دانید کدام گرایش برایتان مناسب تر است نوشته حاضر می تواند در این زمینه به شما کمک کند.
معرفی رشته مهندسی مکانیک ـ مکانیک جامدات (کد 2322) در مقطع دکتری:
رشته مهندسی مکانیک گرایش طراحی جامدات به طراحی ماشین آلات و اجزای آنها، ارتعاشات ماشین آلات، دینامیک آنها و کنترل سیستم ها میپردازد.
در رشته مهندسی مکانیک گرایش جامدات یک مهندس وظیفه طراحی مطلوب سازه های مهندسی و همچنین ماشین آلات و قطعات آنها را به عهده دارد.
طراحی و ساخت ماشین ها یا قطعاتی که در سرعت ها یا دماهای بسیار بالا کار می کنند، ویژگی های مختلفی دارند از جمله اینکه:
عمر قابل قبولی داشته و از وزن کمتری برخوردارند
ابعاد بسیار بزرگ یا بسیار کوچکی دارند
در عین حال در مقایسه با تولیدکنندگان رقیب کم هزینه تر هستند
با شرایط زیست محیطی سازگارند
به طور همزمان از زیبایی ظاهری خوبی برخوردارند که تمام این موارد بستگی به توانایی های یک مهندس طراح دارد.
رشته مهندسی مکانیک گرایش مکانیک جامدات در مقطع دکتری شامل رشته ها و گرایش های زیر است:
طراحی کاربردی شاخه تخصصی مکانیک جامدات
سازه و بدنه
طراحی کاربردی
رشته فناوری نانو ـ نانو مکانیک
رشته مهندسی راه آهن گرایش ماشین های ریلی
گرایش مکانیک جامدات
گرایش مکانیک جامدات در مقطع دکتری رفتار و حرکات مواد جامد را بررسی و تحلیل می کند و اثرات نیروهای وارد از بیرون بر آنها را مورد توجه قرار می دهد و بر اساس این تأثیر و تأثر به طراحی و ساخت انواع قطعات می پردازد. این گرایش در مقطع دکتری شامل دروسی مثل تئوری الاستیسیته و مکانیک محیط پیوسته است. این گرایش در انواع صنایع و کارخانه های تولید قطعات کاربرد دارد.
هدف از تحصیل رشته مهندسی مکانیک ـ مکانیک جامدات (کد 2322) در مقطع دکتری:
هدف از تحصیل در رشته مهندسی مکانیک گرایش مکانیک جامدات، افزایش سطح علمی، کسب تجربیات بیشتر و بهتر در زمینه تحقیقاتی مورد علاقه و تجربیات جدید در زمینه های نو و داشتن جایگاه اجتماعی بهتر است.
در واقع هدف از تحصیل در رشته مهندسی مکانیک گرایش جامدات تربیت مهندسانی است که با توجه به نیازهای جامعه، دستگاه ها و ماشینهای مختلف را طراحی کنند.
آینده شغلی و بازار کار مربوط به فارغ التحصیلان رشته مهندسی مکانیک ـ مکانیک جامدات (کد 2322) در مقطع دکتری (اعم از شغل¬ های دولتی و خصوصی و اجرایی:
بازار کار در رشته مهندسی مکانیک گرایش مکانیک جامدات به دو بخش کار در صنعت و دانشگاه تقسیم می شود. فارغ التحصیلان این رشته در صنعت چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی عموماً به عنوان مشاور تحقیق و توسعه (R&D) مشغول به کار می شوند.
در برخی موارد نیز در شغل های مدیریتی و اجرایی در صنایع مختلف می توانند فعالیت کنند. فارغ التحصیلان رشته مهندسی مکانیک گرایش مکانیک جامدات همچنین می توانند به عنوان هیئت علمی در دانشگاه ها و مؤسسات تحقیقاتی به تدریس و پژوهش بپردازند.
توضیحی در رابطه با تعداد کل واحدهایی که در مقطع دکتری رشته مهندسی مکانیک ـ مکانیک جامدات (کد 2322) باید گذرانده شود (واحدهای تئوری و دوره مربوط به انجام رساله:
در مقطع دکتری رشته مهندسی مکانیک ـ مکانیک جامدات دانشجو ملزم به گذراندن 12 واحد درسی می باشد که با نظر استاد راهنما می تواند تا 6 واحد بیشتر نیز اخذ کند. پس از گذراندن واحدها و ارائه مدرک زبان معتبر دانشجو باید در آزمون جامع شرکت کرده و نمره قبولی کسب کند.
پس از قبولی در آزمون جامع دوره مربوط به انجام رساله آغاز می شود. در این بخش دانشجو متناسب با علایق خود در یک زمینه تحقیقاتی پروپوزال ارائه نموده و باید در یک جلسه از آن دفاع کند.
پس از تصویب پروپوزال، دانشجو باید در یک دوره 2 تا 3 ساله پایان نامه را به اتمام رسانده و دفاع نهایی را از آن انجام دهد. دفاع از پایان نامه در این دوره دو مرحله ای و به صورت یک پیش دفاع و سپس دفاع نهایی میباشد.
دانلود رایگان سوالات و پاسخنامه کنکور دکتری رشته مهندسی مکانیک – مکانیک جامدات (2322)
برای دانلود رایگان سوالات سالهای گذشته به همراه پاسخنامه مربوطه در ادامه همراه سایت قدم یار باشید.