معرفی رشته مرمت و احیای بناهای تاریخی
فارغالتحصیلان دوره کارشناسی مرمت و احیای بناهای تاریخی قادر خواهند بود به یاری اطلاعات و دانش عمومی، نظری و تحقیقاتی و تجربه عملی در مرمت و احیای هزاران بنای تاریخی که در اختیار واحدهای دولتی از قبیل سازمان میراث فرهنگی کشور است، نقش مؤثری داشته باشند.همچنین میتوانند در برنامهریزی برای مرمت بناهای تاریخی کشور و تعیین اولویتهای ضروری با هماهنگی مسؤولین و دستگاههای مربوط مشارکت کرده و برحسب ضرورت در مورد کارهای اجرایی مرمت نیز سهیم باشند.رشته مرمت و احیای بناهای تاریخی از آنجایی که این کشور سرشار از آثار و بافت ها و بناهای تاریخی مهم و ارزشمند می باشد، احساس نیاز به ایجاد پلی میان زندگی گذشته و مفاهیم اصیل به زندگی حال و جاری بیشتر و بیشتر احساس می شود. حضور کارشناسان و متخصصین آشنا به شیوه های پیشرفت مطالعه و مرمت احیای این آثار امری ضروری است و تربیت نیروهای متعهد و متخصص جز از طریق آموزش سطوح عالی و فرهنگ ساز میسر نخواهد شد.
دوره کارشناسی مرمت و احیای بناهای تاریخی یکی از دوره های آموزش عالی می باشد که هدف آن تربیت متخصصان کارآزموده و متعهد می باشد که با شیوه های پیشرفته مطالعه، مرمت و احیای مجموعه ها و بافت های تاریخی ارزشمند کشور است. فارغ التحصیلان این رشته با دانش نظری و علمی می توانند کشورمان را در امر مرمت و نگهداری و احیا علمی میراث گران بها و تاریخی کمک کنند.
توانایی های لازم برای ورود به رشته مرمت و احیای بناهای تاریخی
فارغ التحصیلان دوره کارشناسی مرمت و احیای بناهای تاریخی قادرند که با یاری اطلاعات عمومی، نظری، تحقیقاتی و تجربه عملی در مرمت و احیای بناهای تاریخی که تحت نظارت واحدهای دولتی از قبیل سازمان میراث فرهنگی کشور است، نقش مفید و موثری ایفا کنند.
همچنین می توانند در برنامه ریزی برای مرمت بناهای تاریخی کشور حضور داشته و با تعیین اولویت ها با هماهنگی مسئولین و نهادهای مربوطه مشارکت کنند و در امور اجرایی مرمت نیز سهیم باشند.
معرفی گرایش های رشته مرمت و احیای بناهای تاریخی در مقطع کارشناسی
دوره کارشناسی مرمت و احیای بناهای تاریخی ۲ سال شامل ۸ نیمسال ۱۷ هفته ای می باشد.
واحد های دروس این رشته به قرار زیر است:
• دروس عمومی ۲۳ واحد
• دروس پایه ۲۳ واحد
• دروس اصلی ۴۲ واحد
• دروس تخصصی ۵۵ واحد(با احتساب ۶ واحد پروژه نهایی)
درسهای این رشته در طول تحصیل:
دروس پایه:
انسان، طبیعت،معماری، هندسه (پرسپکتیو)، ریاضیات، ترکیب، کارگاه عکاسی پایه، نقشهبرداری.
دروس اصلی:
ایستایی، شناخت مواد و مصالح، عناصر و جزئیات ساختمان، طراحی معماری، آشنایی با هنر و تمدن اسلامی، آشنایی با بافتها و محوطههای دوره اسلامی ایران، آشنایی با هنر و تمدن فرهنگهای همجوار، مدیریت امور ساختمان (تشکیلات دفتری و کارگاهی) کامپیوتر و معماری، آشنایی با معماری جهان، تنظیم شرایط محیطی، آسیبشناسی، آشنایی با باستانشناسی، آشنایی با مرمت تزئینات وابسته به معماری .
دروس تخصصی:
مبانی نظری مرمت و احیای ابنیه و بافتها، مطالعه و شناخت بناهای تاریخی ایران پیش از اسلام، مطالعه و شناخت بناهای تاریخی ایران اسلامی، قوانین و تشکیلات مرمت، شناخت سازههای سنتی بناهای تاریخی، طرح مرمت و احیای بنا، طرح مرمت و احیای بافتهای تاریخی، طرح مرمت و احیای محوطههای باستانشناسی، کارآموزی حفاظت و مرمت، فتوگرامتری، پروژه نهایی.
دانلود رایگان سوالات و پاسخنامه مقطع کارشناسی ارشد رشته مرمت و احیای ابنیه و بافت های تاریخی
برای دانلود رایگان سوالات سالهای گذشته به همراه پاسخنامه مربوطه در ادامه همراه سایت قدم یار باشید.