معرفی ارشد مهندسی برق
مهندسی برق زیرمجموعه ای از مهندسی است که به مطالعه و کاربردهای مرتبط با الکتریسیته، الکترومغناطیس و الکترونیک می پردازد. می توان مهندسی برق را به دو قسمت عمدهی بررسی و طراحی سیستم های انتقال انرژی الکتریکی و ماشین های الکتریکی و یا بررسی و طراحی سیستم های الکترونیکی نظیر رایانه ها، سامانه های مخابراتی، مدارهای مجتمع، رادارها و نظایر آن تقسیم نمود. به بیان دیگر، مهندسان برق از الکتریسیته یا برای انتقال انرژی و یا برای پردازش اطلاعات استفاده می کنند.
محور اصلی فعالیت های مهندسی برق، تبدیل یک سیگنال به سیگنال دیگر است. که البته این سیگنال ممکن است شکل موج ولتاژ یا شکل موج جریان و یا ترکیب دیجیتالی یک بخش از اطلاعات باشد. الکتریسیته که بخش وسیعی از مهندسی برق را به خود اختصاص داده است، یکی از موضوعات جذاب علمی از اوایل قرن هفدهم بوده است.
یکی از اولین مهندسان برق احتمالا ویلیام گیلبرت بوده است که اولین وسیله اندازه گیری الکتریسیته یا الکتروسکوپ را طراحی کرد و آن را ورسوریوم (versorium) نامید. همچنین او اولین کسی بود که به طور واضح مغناطیس و الکتریسیته ی ساکن را از همدیگر تمیز داد.
فراگیرتر شدن استفاده از انرژی الکتریکی و افزایش نیاز به انتقال و نیز پردازش سریع تر اطلاعات، مهندسی برق را به یکی مهم ترین و پرتقاضاترین زمینه های مهندسی و صنعت تبدیل کرده است.
مهندسی برق، دانش تحلیل و بررسی ریاضی پدیدههایی فیزیکی است که به نحوی به بارهای الکتریکی و حرکت و آثار آنها (از قبیل جریان الکتریکی، پتانسیل الکتریکی، میدان الکتریکی، میدان مغناطیسی، موج الکترومغناطیسی، نیروی الکتریکی، نیروی مغناطیسی) مربوط میشوند. به دنبال کشف خواص الکتریکی و مغناطیسی مواد این رشته مهندسی برای به کار گیری این خواص جهت ساخت لوازم الکتریکی و الکترونیکی مورد نیاز به وجود آمد.
گرایش های کارشناسی ارشد مجموعه مهندسی برق
کارشناسی ارشد مهندسی برق در ایران دارای گرایش های زیر می باشد:
1. مهندسی برق گرایش مخابرات
2. مهندسی برق گرایش کنترل
3. مهندسی برق گرایش الکترونیک
4. مهندسی برق گرایش قدرت
5. مهندسی برق گرایش پزشکی(بیوالکتریک)
6. مهندسی برق گرایش مکاترونیک
بازار کار کارشناسی ارشد مهندسی برق
فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد مهندسی برق در هر گرایش زمینه های کاری متفاوتی خواهد داشت. در گرایش الکترونیک که از نظر بازار کار در رده بالایی در بین سایر گرایش ها دارد فارغ التحصیلان باید بتوانند مدارهای مجتمع، الکترونیکی و… را در صنایع مورد نیاز بسازند و در وزارت صنایع، کارخانه ها، صنایع هواپیمایی و.. مشغول به کار شوند.
سرفصل دروس و تعداد واحد های کارشناسی ارشد برق
تعداد کل واحد ها: 32 واحد
دروس تخصصی ارشد برق: 24 واحد ( 8 درس 3 واحدی )
سمینار ارشد برق: 2 واحد
پایانه نامه ارشد برق: 6 واحد
دانلود رایگان سوالات و پاسخنامه مقطع کارشناسی ارشد رشته مجموعه مهندسی برق
برای دانلود رایگان سوالات سالهای گذشته به همراه پاسخنامه مربوطه در ادامه همراه سایت قدم یار باشید.