1 آذر 1403 ساعت 13:29

آيا میخواهید در سایت قدمیار، خدمات و دانلودهای مربوط به آزمون مربوطه خود را رايگان دريافت نمایید!!!!
کافی است با يک ثبت نام چند ثانيه ای، با ما همقدم شويد.

مهم ترین قوانین گردشگری برای دانشجویان

مهم ترین قوانین گردشگری برای دانشجویان

تمام دانشجویانی که در ایران اقامت دارند حتی به صورت موقتی باید قوانین و مقررات گردشگری ایران را رعایت کنند. در این مقاله که به قلم نویسندگان قدم‌یار به سرپرستی مهندس فرشاد مارچینی گردآوری شده است، سعی می‌شود به صورت خلاصه و با زبانی ساده در رابطه با حقوق گردشگری جهت استفاده دانشجویان گرامی ارائه گردد.

مقدمه

حقوق گردشگران در سرزمین‌های گوناگون متفاوت می‌باشد، ماده ۵ قانون مدنی ایران مقرر می دارد: “کلیه سکنه ایران اعم از اتباع داخله و خارجه مطیع قوانین ایران خواهند بود مگر در مواردی که قانون استثناء کرده باشد که در اصل ۲۲ قانون اساسی ایران مقرر شده است. “
تمام دانشجویانی که در ایران اقامت دارند حتی به صورت موقتی باید قوانین و مقررات گردشگری ایران را رعایت کنند. در سیستم حقوقی تمامی کشورها قوانین جرم و مجازات مشخص شده است و تمامی افراد ساکن در آن کشور بر آین قوانین و ضع شده آگاهی دارند. قوانین وضع شده در تمامی کشورها متفاوت می‌باشد و اطلاع رسانی این قوانین به توریست ها بر عهده‌ی کشور میزبان می‌باشد.
قوانین گردشگری وضع شده می‌بایست هر چند وقت یک بار بررسی و بازنگری شود. مسئولین در وضع این قوانین باید تعادل را رعایت نمایند تا موجب نارضایتی توریست و افرادی که در آن کشور زندگی می‌کنند نشود.

 مهم ترین قوانین گردشگری برای دانشجویان

مهم ترین ابعاد گردشگری

الف: بُعد اقتصادی

زمانی که جهانگردان وارد کشوری می‌شوند و در آنجا مدتی را اقامت می‌کنند، بر روی اقتصاد آن کشور تاثیر به سزایی خواهند داشت. پس با ایجاد جاذبه های جهانگردی و رونق بخشیدن به این بخش می‌توان پذیرای گردشگران بسیاری به کشور بود.

ب: بُعد فرهنگی

ورود توریست خارجی در ایران موجب می‌شود بین دانشجویان داخلی و خارجی ارتباط برقرار شود و این ارتباط سبب می‌شود دانشجویان خارجی با آداب و رسوم و فرهنگ و تمدن ایران آشنا شوند و آنرا به تمام نقاط جهان انتقال می دهند.

سیاست اسلامی در صنعت گردشگری

برای ترویج دین اسلام می‌توان از صنعت گردشگری کمک گرفت و می‌توان از جاهایی که پذیرای توریست بیشتر می‌باشد نیز کمک گرفت تا به هدف مطلوب رسید.
قوانین درون مرزی که طبق ماده ۵ قانون مدنی و ماده سه قانون مجازات اسلامی می‌باشد یعنی هر توریست موظف است با توجه به نظم ایران رفتار کند. یک قانون جهانی می‌باشد که هر خارجی به قوانین و مقررات کشور میزبان احترام بگذارد و آن را رعایت کند.

ساختارهای اثر بخشی جهانگردی

– ایجاد وسیله‌اى براى بحث و حل مسائل مشترک مؤسسات جهانگردی
– ارائه توصیه‌هاى هماهنگ ‌شده به اداره ملى جهانگردى براى ایجاد اصلاحاتى در بخش جهانگردی
– تأمین نماینده در هیئت‌ها و کمیته‌هاى جهانگردی
– انجام پژوهش و آموزش براى اعضاء مؤسسات خود آنها
– ایجاد و حفظ استانداردهاى مناسب تسهیلاتى و خدماتى اعضاء آنها را انجام می‌دهد
بیشتر کشورهای دنیا در زمینه جهانگردی مقرراتی ایجاد کردند که توریست خارجی بتواند به کمک آن هیچ مشکل اقامتی نداشته باشد و قابل ذکر می‌باشد برخی کشورها از لحاظ ارزی دارای امتیازاتی می‌باشند.

قوانین مرتبط با جهانگردى

قانون اساسی مرتبط با صنعت گردشگری و جهانگردی، قوانین جهانگردی می‌باشد که شامل شرایط صدور مجوز و روش‌هاى بازرسی هتل‌ها، رستوران‌هاى جهانگردی، آژانس‌هاى مسافرتی، راهنماهاى تورها و دیگر اقدامات جهانگردى می‌باشد. در بخشی کشورها رده بندی هتل ها الزامی است.

 مهم ترین قوانین گردشگری برای دانشجویان

سابقه قانونی گردشگری در قوانین ایران

اصل ۲۲ قانون اساسی مقرر می دارد: “حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویزکند.”

به چه کسی گردشگر و یا جهانگرد گفته می‌شود

به هر نوع مسافرت انفرادی و یا گروهی که بیشتر از ۲۴ ساعت طول بکشد و برای کسب و کار انجام نشود گردشگر یا جهانگرد گفته می‌شود.
مطابق با ماده 3 «هر جهانگرد خارجی که از کشور خارج می‌شود می‌تواند بر اساس تسهیلات مقرر در این قانون علاوه بر لوازم شخصی متعارف خود حداکثر تا میزانی که در آیین‌نامه اجرایی این قانون تعیین می‌شود، صنایع دستی یا محصولات مجاز کشور و کتاب و مطبوعات را با حفظ جنبه غیر تجارتی آن از کشور خارج کند».

مجموعه بایدها و نبایدهای قوانین حقوق جهانگردان

صلاحیت قضایی در کشورهای گوناگون متفاوت می‌باشد که هر کدام متناسب با شرایط خود یک سیستم و برخی دیگر از تلفیق چندسیستم استفاده می‌کنند.

سیستم های مطرح در کل جهان

1- سیستم سرزمینی بودن قوانین جزایی
2- سیستم شخصی بودن قوانین
3- سیستم حق مجازات جهانی
4- سیستم واقعیت قوانین جزایی

تطبیق قوانین با اعلامیه های حقوق بشر

در قوانین حقوق بشر موارد مشترکی وجود دارد که تمام دنیا آن را قبول کرده‌اند موارد مهم در اعلامیه‌های حقوق بشر شامل عدم تبعیض، احترام به شخصیت انسان، احترام به عقاید و افکار دیگران، آزادی بیان و عقیده و قلم، بی تاثیر بودن جنسیت، نژاد، زبان، دین و تابعیت اشخاص می‌باشد. موارد ذکر شده به هنگام وضع قانون اساسی و قوانین عادی در هر کشوری مورد توجه قرار می‌گیرد.

مهم ترین حقوق گردشگران خارجی در ایران

1- احترام به اصول مسلم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران (البته قانون اساسی هم تعدیل واصلاح گردد).
2- رعایت قوانین و مقررات جزایی (که البته باید تعدیل شود).
3- رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی
4- عدم دخالت در امور سیاسی
5- عدم سوء نیت نسبت به آثار ملی و میراث فرهنگی
6- احترام به آداب و رسوم ملی، فرهنگی و دینی
7- داشتن رابطه حسنه با اتباع ایرانی در طول اقامت خودش

فایلهای دانلودی

این مطلب را به اشتراک بگذارید…

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
قدم یار آزمون حقوقی

در سایت قدم یار آخرین اخبار و شرایط آزمونهای حقوقی را مشاهده فرمایید.

برچسب‌ها:

به بالا بروید