شرط شرکت و پذیرش نهایی در آزمون نظام مهندسی رشته ترافیک
افراد بعد از گذشت ۳ سال از مدرک کارشناسی یا ۲ سال از مدرک کارشناسی ارشد و یا ۱ سال از مدرک دکترای خود میتوانند در آزمون نظام مهندسی مرتبط با رشته تحصیلی خود شرکت کنند. ارضاء هر کدام از این سه تاریخ، برای شرکت در آزمون کافی است.
یعنی به عنوان مثال، چنانچه ۳ سال از تاریخ اخذ کارشناسی گذشت، لازم نیست داوطلب منتظر گذشت ۲ سال از تاریخ اخذ کارشناسی ارشد باشد.
در مورد افرادی که دارای مدرک کارشناسی ناپیوسته هستند، هر پنج سال از تاریخ مدرک کاردانی شان، معادل یک سال کارشناسی محسوب میشود.
پروانه اشتغال به کار مهندسی در چهار درجه “پایه ۳″، “پایه ۲″، “پایه ۱” و “ارشد” صادر می شود که اخذ پروانه پایه سه منوط به شرکت در آزمون نظام مهندسی و کسب حد نصاب نمره می باشد.
براساس تبصره ۲ ماده ۷ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان جدول کد رشتههای مختلف و نوع پروانه اشتغال بکار(اعم از اصلی یا مرتبط) براساس عنوان مدرک تحصیلی دانشگاهی و آخرین مصوبات کمیسیون هم ارزی رشتهها از دفتر سازمانهای مهندسی و امور بینالملل وزارت مسکن و شهرسازی به کلیه سازمانهای نظام مهندسی ساختمان استانها به شرح زیر ابلاغ شده که داوطلبان باید با تطبیق آن با مدرک خود اقدام به ثبت نام در آزمون نمایند. مدارک مجاز به شرکت آزمون نظام مهندسی به دو دسته کلی اصلی و مرتبط دسته بندی میشوند.
مدارک دانشگاهی مورد قبول برای شرکت در آزمون نظام مهندسی رشته ترافیک
عبارتند از :
معادل کارشناسی مهندسی ترافیک، راه و ترابری
بر طبق قوانین نظام مهندسی کسانی که مدرک کارشناسی ارشد برنامه ریزی حمل و نقل یا کارشناسی ارشد راه و ترابری و یا معادل کارشناسی ترافیک را دارند، می توانند در این آزمون شرکت نمایند.
لازم به ذکر است که به کسانی که کارشناسی ارشد برنامه ریزی حمل و نقل دارند پروانه اشتغال به کار اصلی با کد پروانه ۷۰۰ و به کسانی که کارشناسی ارشد راه و ترابری و یا معادل کارشناسی ترافیک را دارند پروانه اشتغال به کار مرتبط با کد پروانه ۷۱۰ اعطا می گردد.
ثبت نام در آزمون نظام مهندسی رشته ترافیک
برای ثبت نام در آزمون نظام مهندسی نیازی به عضویت در سازمان نظام مهندسی نیست اما پس از قبولی باید در سازمان نظاممهندسی، در شهر مربوطه عضو شوید. همچنین داوطلبان آزمون نظام مهندسی باید دارای کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت سربازی باشند.
برای دیدن منابع و کتب معتبر آزمونهای نظام مهندسی کلیک کنید |
حدنصاب قبولی در آزمونهای نظاممهندسی رشته ترافیک
شرکت کنندگان آزمون ورود به حرفه مهندسان ۱۴۰۱ رشته ترافیک برای پذیرش نهایی و دریافت پروانه فعالیت خود ۵۰% از نمره کل آزمون را کسب کنند، لذا باید مطالعه ای هدفمند داشته و مباحث مهم تر را با تمرکز بیشتری بررسی کنند.
نکته ای که داوطلبان باید در نظر داشته باشند این است که آزمون نظام مهندسی در کلیه رشته ها به صورت کتاب باز (open book) برگزار می گردد، لذا شرکت کنندگان می توانند در صورت نیاز کتاب یا جزوات خود را در جلسه آزمون به همراه داشته باشند.
• آن دسته از داوطلبانی که خدمت مقدس سربازی را پیش رو دارند، می توانند در این آزمون شرکت نمایند و مدت ۴ سال پس از قبولی در این آزمون فرصت دارند تا اصل مدرک تحصیلی خود را به سازمان نظام مهندسی ارائه نمایند تا پروانه کار خود را دریافت نمایند.
• این آزمون معمولا هر سال دوبار به فاصله ۶ ماه برگزار می شود.
معرفی منابع آزمون نظام مهندسی ترافیک
قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و آئیننامههای اجرائی آن (۱۳۹۰) و تصویب نامه شماره ۱۶۰۲۷۷/ت۵۲۶۶۰ ه مورخ ۹۴/۱۲/۰۵ هیات وزیران در مورد اصلاح موادی از آئیننامه اجرایی قانون و نظامنامه رفتار حرفه ای اخلاقی در مهندسی ساختمان (مندرج در همین وبسایت)
مبحث دوم ( نظامات اداری ) (۱۳۸۴ )
مبحث چهارم ( الزامات عمومی ساختمان )-( ۱۳۹۶)
مبحث بیست (علائم و تابلوها) (۱۳۹۶)
مبحث بیست و یکم (پدافند غیرعامل) (۱۳۹۵)
آئین نامه طراحی معابر شهری (۱۲ جلدی) – ۱۳۹۹
آئین نامه طرح هندسی راه های ایران – نشریه ۴۱۵ – (دانلود)
آئین نامه نحوه بررسی و تصویب طرح های توسعه و عمران از سطح ملی تا محلی – دانلود
قانون شهرداری ها و اصلاحات بعدی
طراحی راه های شهری*
مطالعات برنامهریزی حمل و نقل و ساماندهی ترافیک*
مشخصات فنی و اجرائی معابر*
مهندسی ترافیک و ترابری*
ایمنی معابر*
حمل و نقل همگانی*
* برای موارد ذکر شده، منابع معتبر علمی و اجرایی ملاک عمل خواهد بود و منبع خاصی معرفی نمیگردد.
تذکر ۱: منظور از مباحث، مباحث مقررات ملی ساختمان است.
تذکر ۲: در صورت تناقض بین مباحث مقررات ملی ساختمان و سایر مدارک فنی از جمله کتابهای راهنمای مباحث، مباحث مقررات ملی ساختمان ملاک عمل است.
تذکر ۳: به غیر از ویرایشهای یاد شده در مباحث مقررات ملّی ساختمان اشاره شده در فوق، برای سایر مدارک و منابع فنی اعلام شده آخرین نسخه معتبر ملاک عمل خواهد بود.
برای معرفی بهترین آموزشگاه های حقوقی کلیک کنید. |
توصیه برای منابع آزمون نظام مهندسی رشته ترافیک
بر اساس بررسی های انجام شده بر روی آزمون های نظام مهندسی ترافیک معمولا سوالات آزمون نظام مهندسی ترافیک شامل پنج بخش زیر است:
بخش اول) سوالات آیین نامهای: آیین طراحی معابر شهری (۱۲ گانه)، نشریه ۴۱۵، نشریه ۲۶۷ جلدهای ۱ تا ۴ و نشریه ۱۴۵ عمده آیین نامههایی هستند که در این بخش سوالات از آن ها مطرح می شود.
بخش دوم) مهندسی ترافیک و ترابری: برای بخش ترافیک منبع اصلی این بخش کتاب مکشین است ولی توصیه می شود از کتاب های فارسی مثل کتاب راه سازی دکتر منجم، مهندسی ترافیک عربانی و کتاب خیستی جلد دوم ترجمه دکتر صفارزاده استفاده شود.
برای بخش ترابری نیز کتاب خیستی ترجمه دکتر صفار زاده جلد اول و کتاب برنامه ریزی حمل و نقل سادات حسینی منبع مناسبی جهت پوشش مطالب این بخش خواهد بود.
بخش سوم) راهسازی و طرح هندسی: برای پاسخ گویی به این سوالات نشریه ۴۱۵ و کتاب راهسازی دکتر منجم مناسب ترین منبع برای این بخش هستند.
بخش چهارم) مباحث مقررات ملی: برای پاسخ گویی به این سوالات که شامل قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان است، مبحث ۲، مبحث ۲۱ مقررات ملی ساختمان بهترین مرجع برای این بخش هستند.
بخش پنجم) برخی سوالات از منابع مختلف مثل اساسنامه سازمان مدیریت حمل و نقل بار درون شهری و بخش هیدرولیک نشریه ۴۱۵ مطرح می شود که تنها سوالات اساسنامه برای مطالعه توصیه می گردد.
مجموعه قدم یار سوالات و پاسخنامههای کارشناسی رسمی دادگستری را بهصورت رایگان و بدون هیچ هزینهای در اختیار شما قرار میدهد، در حالی که دیگر سایتها این منابع را میفروشند. |