13 آبان 1403 ساعت 2:21

آيا میخواهید در سایت قدمیار، خدمات و دانلودهای مربوط به آزمون مربوطه خود را رايگان دريافت نمایید!!!!
کافی است با يک ثبت نام چند ثانيه ای، با ما همقدم شويد.

اهمیت قدرت جسمانی دانشجویان در سفر

اهمیت قدرت جسمانی دانشجویان در سفر

سفر به دسته های مختلف سبک، متوسط، سخت و سنگین تقسیم می شود که دانشجویان بسته به شرایط خود می توانند هر یک را انتخاب نمایند. در این مقاله که به قلم نویسندگان قدم یار به سرپرستی مهندس فرشاد مارچینی گردآوری شده است، سعی می شود به صورت خلاصه و با زبانی ساده در رابطه با انواع سفرها جهت استفاده دانشجویان گرامی ارائه گردد.

درجه سختی سفرها

مسافرت های طبیعت گردی با توجه به میزان توانایی جسمانی دانشجو به 4 دسته: سبک، متوسط، سخت و سنگین تقسیم می شود. این دسته بندی فقط برای ارزیابی و پیدا کردن نقاط توانایی دانشجویان برای مشارکت در سفرهای طبیعت گردی انجام شده است. در این درجه بندی عوامل مختلفی مثل مسیر طی شده، شیب آن، محل اقامت، ارتفاع و شرایط آب و هوایی مورد بررسی قرار می گیرد. درجه بندی سفرهای زیر در دو بخش طبیعت گردی و سفر در رودخانه های خروشان (رفتینگ) می باشد:

سبک

این برنامه مناسب دانشجویان سالم می باشد و برنامه های فعالیت جسمانی ورزشی آن خیلی کم می باشد. در این سفرها معمولا مسیرهای پیاده روی هموار می باشد و در ارتفاعات اتفاق نمی افتد و مسیرهای کوتاه تر انتخاب می شود.

 اهمیت قدرت جسمانی دانشجویان در سفر

متوسط

در این سفر ها دانشجو باید آمادگی جسمانی خوبی داشته باشد که بیشتر مناسب کوهنوردان می باشد و این سفرها، 2 تا 4 ساعت در روز پیاده روی به همراه دارد و دانشجو کمتر با مسیر های سرازیری و سربالایی مواجه می شود او باید توانایی اقامت در کمپ و چادر و سرویس بهداشتی صحرایی را داشته باشد چون در این سفر ها الزامی می باشد.

سخت

جزء سفرهایی می باشد که نیاز به آمادگی جسمانی بالایی دارد که شرکت کنندگان آن دانشجویانی هستند که قبلا به کوهنوردی در مسافت های پست و بلند با روزهای طولانی رفته اند. زمان کوهنوردی این برنامه 4 تا 7 ساعت در روز است در این مسیرها دانشجویان اصولاً تا ارتفاعات نهایتا 4200 متر را می پیمایند.
مدت زمان کوهپیمایی در این برنامه بطور متوسط 4 تا 7 ساعت در روز است و مسیرهای این سفرها بیشتر در ارتفاعات بالا (حداکثر 4200 متر) می باشد. آمادگی جهت اقامت در کمپ ارتفاعات و استفاده از توالت صحرایی برای این برنامه ها ضروری است.

سنگین

این سفر توسط دانشجویانی که در برنامه های سخت، شرکت می کنند و برای کوهنوردی در شرایط سخت و بالا رفتن از ارتفاعات آماده هستند انجام می شود. و این برنامه ها برای دانشجویانی که دارای سابقه در ارتفاعات بالا می باشند مناسب است و تنها با تایید مسئول کوهنوردی انجام می شود چون این سفرها در ارتفاعات بیش از 4200 متر می باشد و بالاتر از 8 ساعت در روز به طول می انجامد و شامل روزهای طولانی است و استفاده از سرویس بهداشتی صحرایی جزو شرایط این سفرها می باشد.   

فوق سنگین

این سفر توسط دانشجویانی که در برنامه های سخت، شرکت می کنند و مطمئن هستند از لحاظ روحی و جسمی برای شرایط دشوار آماده اند برنامه ریزی می شود و یکی از الزامات سفر تایید دانشجو توسط مسئول کوهنوردی می باشد، این سفر ها در بلندی های بالای 5200 متر می باشد و ممکن است در طول مسیر گاهی با سربالایی و یا شیب تند مواجه می شوید و شرایط آب و هوایی شاید هر لحظه تغییر کند. مسیرهای زیاد گاهی باعث می شود کوهنوردی 8 تا 12 ساعت، تقریباً یک روز کامل طول بکشد دانستن شیوه های کوهنوردی و بالارفتن از یخچال ها و صخره بالاتر از 5200 متر ضروری می باشد. در این سفرها آشنایی با استفاده از چادر و شرایط آب و هوایی متغیر و ناسازگار و استفاده از سرویس بهداشتی الزامی می باشد. در ایران ارتفاعات بیش از 3500 متر در زمستان قابل تجربه می باشد. اما این قالب بندی با توجه به هیمالیا است.

درجه بندی سفر قایقرانی در آب های خروشان (Rafting)

درجه 1: مسیر رودخانه به آسانی دیده می شود و هیچ گونه آبشار و چاله آبی و تنگه ای در آن مشاهده نمی شود که باعث شدت آب شود و در این مسیرها موج های کم ارتفاع به وجود می آید.
درجه 2: مسیر رودخانه به آسانی دیده می شود که هیچ گونه آبشار و چاله آبی و تنگه ای در آن مشاهده نمی شود که باعث شدت آب شود. عموماً در این مسیر ها به دلیل وجود سنگ و صخره، ضروری است تا دانشجویان برای عبور از مناطق سنگی و صخره ای تجربه لازم را داشته باشند.
درجه 3: مسیر رودخانه دارای انحنا و پیچ و خم می باشد و براحتی کل مسیر قابل مشاهده نیست، ممکن است آبشار های کم ارتفاع، چاله های آبی کوچک و تنگه های وسیع در رودخانه وجود داشته باشد که موجب خروشان شدن و شدت آب می شود و وجود سنگ و صخره در طول مسیر عادی می باشد.
درجه های یک تا سه نیاز به کلاس های تخصصی ندارد بنابراین دانستن نکات اولیه توسط مربی آموزش کافی می باشد.
درجه 4: مسیر رودخانه دارای انحنا و پر پیچ و خم می باشد و براحتی کل مسیر قابل مشاهده نیست، آبشار های متوسط، چاله های آبی و گرداب های بسیار و تنگه های کم عرض وجود دارد، عموماً سنگ و صخرهای بزرگ در این مسیرها وجود دارد و گذراندن کلاس های تخصصی و فنی ضروری می باشد.

درجه 5: مسیر رودخانه دارای انحنا و پر پیچ و خم می باشد و به راحتی کل مسیر قابل مشاهده نیست، آبشارهای بلند، چاله های آبی و گرداب های بسیار وجود دارد که باعث شدت جریان آب می شود عموماً سنگ و صخره های بزرگ در این مسیرها وجود دارد. در این درجه، حوادثی چون ریزش سنگ در تنگه ها و امکان منقلب شدن قایق به دلیل سرعت بالای آب وجود دارد و همچنین مشکل کم شدن سرعت رسیدن امداد رسان ها بدیهی می باشد پس نیاز شدید به مهارت، تجربه، آموزش های فنی می باشد.
توجه: عوامل طبیعی _ محیطی چون سردی آب، سرعت وزش باد، ریزش باران، می تواند در تمامی مراحل بیان شده تاثیر گذار باشد و در نهایت درجه پیچیدگی تغییر می کند.

فایلهای دانلودی

این مطلب را به اشتراک بگذارید…

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
قدم یار آزمون حقوقی

در سایت قدم یار آخرین اخبار و شرایط آزمونهای حقوقی را مشاهده فرمایید.

برچسب‌ها:

به بالا بروید