4 دی 1403 ساعت 6:04

آيا میخواهید در سایت قدمیار، خدمات و دانلودهای مربوط به آزمون مربوطه خود را رايگان دريافت نمایید!!!!
کافی است با يک ثبت نام چند ثانيه ای، با ما همقدم شويد.

همه چیز در مورد آزمون TOEFL

آزمون TOEFL

مقدمه:

آزمون TOEFL توسط مؤسسه (ETS) در سه نوع کاغذی، اینترنتی و کامپیوتری برای ارزیابی توانایی افراد در زمینه‌ی برقراری ارتباط به زبان انگلیسی در سطح دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی برگزار می‌گردد. در این مقاله که به قلم نویسندگان قدم یار به سرپرستی مهندس فرشاد مارچینی گرد آوری شده است.سعی می‌شود به صورت خلاصه و با زبانی ساده در رابطه با آزمون TOEFL جهت استفاده دانشجویان گرامی ارائه گردد.

TOEFL چیست؟

آزمون TOEFL اختصار یافته‌ی Test of English as a Foreign Language می‌باشد که توسط مؤسسه (ETS) در سه نوع کاغذی، اینترنتی و کامپیوتری برای ارزیابی توانایی افراد در زمینه‌ی برقراری ارتباط به زبان انگلیسی در سطح دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی برگزار می گردد. بسیاری از دانشگاه‌ها، صنایع و سازمان های دولتی در کشورهای انگلیسی زبان، نمره تافل را به منظور ارزیابی شایستگی افراد برای پذیرش در مشاغل و دانشگاه‌ها و استفاده می‌کنند. نتایج آزمون ده روز بعد از روز برگزاری آزمون به صورت اینترنتی اعلام خواهد شد. مدرک TOEFL تنها دو سال اعتبار دارد.

toefl

 آزمون کاغذی (Pbt)

در این آزمون دانشجویان می‌بایست به سوالات موجود در دفترچه آزمون پاسخ دهند و به صورت کتبی برگزار می‌شود. در آینده‌ای نه چندان دور جای خود را به آزمون اینترنتی (Ibt) خواهد داد و منسوخ می‌شود.
در آزمون کاغذی سه مهارت شنیداری (Listening Comprehension)، ساختار زبان (Structure and Language)، مهارت خواندن  (Reading Comprehension)دانشجو مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.
علاوه بر مهارت‌های ذکر شده مهارت نوشتن هم مورد ارزیابی قرار می‌گیرد که دانشجو می‌بایست ظرف مدت 30 دقیقه درباره‌ی موضوع مشخص شده‌ای بنویسد. در نهایت نمره‌های به دست آمده از هر بخش آزمون با هم جمع می¬شوند و نمره-ی کل دانشجو مشخص می‌گردد. نمره ی کلی دانشجو بین 310 تا 677 متغییر می باشد. نمره ی موردنیاز دانشجو بستگی به دانشگاه یا محل کاری دارد که می‌خواهد نمره‌ی آزمونش به آنجا ارسال شود. پس درنتیجه نمره‌ی قبولی یا ردی در این آزمون معنا ندارد. برای ادامه‌ی تحصیل در خارج از کشور نمره‌ی بالاتر از 550 و برای شرکت در مقطع دکتری در داخل ایران به نمره‌ی بالاتر از 480 نیاز دارند.

آزمون کامپیوتری (CBT)

آزمون کامپيوتري تافل از بخشهاي زير تشکيل شده است:

مدت زمان آزمون تعداد سوالمهارت ها
 40-60 دقیقه30-50 سوالListening
 15-20 دقیقه 20-25 سوالStructure
 70-90 دقیقه 44-60 سوالReading
30 دقیقه1 انشاءWriting

آزمون CBT اختصار یافته‌ی Computer Based TOEFL در سال 1998 معرفی شد. با اضافه شدن قسمت  Writing  به سوالات مشخص بود که آزمون به سمت Communicative بودن پیش رفته است. این آزمون تلاشی برای استفاده از تکنولوژی و کامپیوتر در بخش آزمون های زبان انگلیسی بوده است. آزمون CBT دیگر آزمونی به روز نمی‌باشد. اما بد نیست اطلاعاتی درباره ی این آزمون بدانیم.

toefl1

در زمان های قدیم دانش کامپیوتری در سطح امروز نبود و افراد به استفاده از سیستم های کامپیوتری اطمینان نداشتند. برای جذب اطمینان افراد سازمان ETS به افرادی که در آزمون ثبت نام می کردند به صورت رایگان یک بسته ی آموزشی TOEFL به نام POWERPREP اهدا می کرد. این بسته شامل نرم افزارهای مرتبط و 2 سری از آزمون های TOEFL CBT بود.
کاری که تافل CBT در سال ۱۹۹۸ انجام داد آنقدر فراتر از زمان خود بود که بسیاری از کارشناسان به تقدیر از آن پرداختند. در نهایت همین پیشروی باعث شد که سری امتحان های تافل که تا قبل از آن ارزش خود را نسبت به آزمون های دیگر همانند آیلتس از دست داده بودند دوباره ارزش خود را بدست بیاورند و آزمون های موفقی به اسم تافل iBT یا اینترنتی که امروزه در اختیار داریم به وجود بیاید.
آخرین آزمون تافل کامپیوتری در سپتامبر ۲۰۰۶ برگزار شد  بعد از آن دیگر نوبت به اینترنت و Internet-Based TOEFL  رسید.

آزمون اینترنتی(Ibt)

آزمون اینترنتیIbt  در واخر سال 2005 معرفی شد و تقریبا جایگزین دو نوع آزمون «مبتنی بر کامپیوتر» و «مبتنی بر دفترچه» شد. آزمون مبتنی بر کامپیوتر (CBT) در در سپتامبر ۲۰۰۶۶ منسوخ اعلام شد. این آزمون ابتدا در کشورهای فرانسه، آمریکا، کانادا، آلمان و ایتالیا برگزار گردید و از سال ۲۰۰۶ به کشورهای دیگر به تدریج راه یافت. این آزمون فقط و فقط یک بار در هفته برگزار می شود که شامل چهار مهارت خواندن، شنیداری، گفتاری و نوشتاری می‌باشد و دانشجویان می‌بایست ظرف مدت 4 ساعت امتحان دهند. هر بخش معمولا یک یا چند مهارت را مورد آزمایش قرار می‌هد. در این روش یاداشت برداری مجاز می‌باشد. ممکن است یک یا چند قسمت به صورت طولانی ارائه شوند. در این صورت مشخص نیست کدام بخش از سوال‌ها واقعاً صحیح شده و جزو نمره در نظر گرفته می‌شوند. انتخاب سوالات تقریباً به صورت تصادفی می باشد.
دانشجویان در این آزمون می‌بایست در تاریخ‌های مشخص شده در محل حوزه ی از قبل تعیین شده برای آزمون حضور پیدا کنند و از طریق اینترنت این آزمون برگزار می شود.
۱. مهارت خواندن (Reading Comprehension)
این قسمت شامل 3 الی 5 متن آکادمیک بلند می‌باشد که سوالات آن درباره‌ی موضوع اصلی متن، جزئیات، برداشت‌ها، نحوه‌ی دیگر بیان جملات، جایگذاری جملات و واژه‌های مترادف که در کتاب‌های دانشگاهی یافت می شود است. در این آزمون مهارت های خلاصه برداری، برداشت سریع ایده‌های اصلی و جدول‌بندی دانشجو مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در واقع نیازی به داشتن اطلاعات قبلی درباره‌ی متن نیست اما دانستن اطلاعات کلی به پاسخ دادن دانشجو کمک می کند.
۲. مهارت شنیداری (Listening Comprehension)
بخش شنیداری توانایی دانشجو را در درک مکالمات انگلیسی در محیط های آکادمیک و یا حرفه ای ارزیابی می کند. دانشجو دو مکالمه و چهار سخنرانی را می‌شنود که به سوالاتی در مورد ایده های کلی، جزئیات آنها، همچنین هدف و نگرش متکلم پاسخ دهد.
۳. مهارت گفتاری (Speaking Comprehension)
این بخش شامل شش قسمت که دو قسمت آن مستقل و دانشجو می‌بایست در هرکدام از سؤال‌هایی که درباره‌ی زندگی آکادمیک مطرح می‌شود صحبت کند. چهار قسمت دیگر به صورت جمعی از بخش های reading، listening و speaking می باشد. دانشجو می‌بایست به صورت دقیق، واضح و با تجریه‌ی کافی و تحلیل دقیق اطلاعات متون درباره‌ی خلاصه‌ی متنی که می‌خواند و یا می‌شنود و یا ایده‌ی جدید خودش صحبت کند.
۴. مهارت نوشتاری (Writing Comprehension)
این بخش شامل دو قسمت مجتمع و مستقل می باشد. در بخش مستقل دانشجو می بایست یک مقالهی شخصی درباره‌ی سوال ارائه شده بنویسد اما در بخش مجتمع یک متن آکادمیکی را می‌خواند و به ادامه‌ی آن گوش می دهد و سپس نظرات خود را درباره‌ی متنی که خوانده و شنیده است می نویسید.
نمره هر یک از بخش‌ها بین ۰ تا ۳۰ بوده و در مجموع نمره بین ۰ تا ۱۲۰ را دانشجویان کسب می‌کنند. نمره ۷۹ یا ۸۰ این آزمون معادل ۵۵۰ آزمون کاغذی می‌باشد که برای ورود به اکثر دانشگاه‌ها در مقطع تحصیلات تکمیلی مناسب است.
تفاوت‌های آزمون اینترنتی با آزمون‌های مبتنی بر کامپیوتر و دفترچه:
•    این آزمون برخلاف TOEFL قدیمی که تاکیدش بر روی گرامر بود، تمام مهارت‌های زبانی را مورد ارزیابی قرار می‌دهد.
•    نتیجه‌ی آزمون حدود دو هفته بعد از روز آزمون، بر روی اینترنت اعلام خواهد شد.
•    دانشجویان آزادی بیشتری در انتخاب تاریخ آزمون دارند زیرا این آزمون هر ماه در چند نوبت برگزار می‌گردد.
TOEFL دارای مزایایی است که آن را به عنوان مهم‌ترین آزمون و مدرک زبان شناخته اند، این مزایا از قرار زیر است:

اعتبار امتیاز TOEFL

این آزمون معتبرترین آزمون در ارزیابی مهارت‌های دانشجویان در زبان انگلیسی به حساب می آید. این آزمون در مقایسه با سایر امتحاناتی که روند تصمیم‌گیری در پذیرشان آسان‌تر است، با دادن امتیاز صحیح به گونه ای مشخص می کند که آیا دانشجویان مهارت‌های کافی برای موفقیت را دارند یا خیر!

موقعیت‌های‌ بالاتر

این آزمون 30 تا 40 مرتبه در سال برگزار می‌شود که اثبات می‌کند این مدرک بسیار معتبر می‌باشد. بیش‌تر از ۱۳۰ کشور و بیش‌تر از ۷۵۰۰ دانشگاه و موسسات برای پذیرش دانشجویان نیاز به مدرک TOEFL دارند و این امر برای مراکزی که آزمون TOEFL را برگزار می‌کنند، موقعیت‌های بهتری را رقم می‌زند. یکی از معیارهای شایستگی برای دانشگاه‌های انگلیس، استرالیا و آمریکا امتیازات تافل می‌باشد.

برگزاری آسان این آزمون

این آزمون در یک روز برگزار می‌شود و باعث صرفه‌جویی در وقت و هزینه‌ی دانشجو می‌شود. به طور میانگین بیش‌تر از ۴۵۰۰ مرکز امتحان گیرنده در بیش از ۱۶۵ کشور وجود دارد.

فایلهای دانلودی

این مطلب را به اشتراک بگذارید…

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
قدم یار آزمون حقوقی

در سایت قدم یار آخرین اخبار و شرایط آزمونهای حقوقی را مشاهده فرمایید.

برچسب‌ها:

به بالا بروید