انجام دادن کارهای شاد و موفق توسط دانشجویان
در زندگی تضمین کننده شادی موفقیت نمیباشد. شادی همیشگی با ایجاد موفقیتهای پیدرپی به وجود میآید.
در مسیر زندگی خود بعد از این که با موفقیت به هدف تان رسیدید، اهداف جدیدی سر راهتان قرار میگیرد، زیرا خیلی زود به آن چیزی که دارید عادت میکنید. این عادت کردن به موفقیتها غیر قابل اجتناب است و قدرت آن بیشتر از آن چیزی است که احساس میکنید.
کلید رسیدن به شادی همیشگی، دنبال کردن موفقیتهای پایدار میباشد.
دانشجویانی که دارای شادی با موفقیت هستند، تمام فعالیتهای خود را بر اساس این ۴ نیاز برنامهریزی میکنند:
شادی: انجام فعالیتهایی که در پی آنها شادی و سرگرمی میباشد.
موفقیت: انجام فعالیتهایی که نتایج قابل لمسی را به دنبال دارد.
اهمیت: انجام فعالیتهایی که تاثیر مثبت بر روی خودشان و کسانی که برایشان مهم هستند، بگذارد.
میراث: انجام فعالیتهایی که بتوانند دانش و ارزشهایی را از طریق آن به دیگران انتقال دهند.
زمانی به موفقیتهای پایدار میرسید که فعالیتهای خود را بر اساس این ۴ نیاز برنامهریزی کنید. اگر یکی از این نیازها از قلم بیفتد احساس میکنید که باید تلاش بیشتری میکردید و یا کار متفاوتی انجام میدادید.
رفتارها و کارهایی که دانشجویان شاد و موفق بر اساس این چهار نیاز انجام میدهند.
الف) پر شور و اشتیاق بودن
دانشجویان شاد و موفق فقط علاقمندی ندارند، بلکه آنها شور و اشتیاق نیز دارند و خودشان را وقف هدف شان میکنند.
ب) بر خلاف جهت باد حرکت کردن
دانشجویان شاد و موفق، علایق و ارزشهای خود را دنبال میکنند و مهم نیست برایشان که چه بهایی را میپردازند.
پ) رساندن شروع کار تا پایان
تا زمانی که یک ایده را به مرحله اجرا نرسانند یعنی هیچ کاری انجام ندادهاند. بیشتر دانشجویان موفق ایدههای خود را به مرحله باروری میرسانند، آنها سختیها و مشکلات را کنار میزنند تا بتوانند ایدههای خود را به مرحله اجرا برسانند. آنها میدانند که یک رویا تا زمانی که عملی نشود یک تفکر بی معنی باقی میماند.
ت) انعطافپذیر بودن
برای موفق و شاد بودن در طولانی مدت، اشتباه خودت را میپذیرند و بدون شانه خالی کردن دوباره تلاش میکردند. دانشجویان موفق هیچوقت زمان و انرژی خود را صرف استرس و اضطراب بخاطر شکستها نمیکنند، زیرا میدانند که شکستها بخش ضروری در مسیر رسیدن به هدف هستند.
ث) قرار دادن سلامت خود در اولویت
بین سلامت، شادی و موفقیت ارتباط مستقیم وجود دارد. عادتهای سالمی که دانشجویان شاد و موفق دارند شامل خواب کافی، خوردن غذاهای سالم و ورزش کردن است.
ج) تمرکز نکردن بر روی مشکلات
دانشجویان میدانند که وضعیت احساسی آنها به چیزهایی بستگی دارد که بر روی آنها تمرکز میکنند، به همین جهت بر روی مشکلاتشان تمرکزی نمیکنند. به همین جهت آنها روی فعالیتهایی برای تقویت خود و نتایج کار تمرکز میکنند که احساس شایستگی در خود ایجاد میکنند که منجر به احساسات مثبت و در نتیجه عملکر بهتر شود. دانشجویان شاد و موفق هرگز روی مشکلات تمرکز نمیکنند، زیرا میدانند که اگر روی راه حلها تمرکز کنند موفقتر خواهند بود.
چ) جشن گرفتن موفقیتهای دیگران
دانشجویان متزلزل اعتماد به نفس ندارند و به همین دلیل دائم تلاش میکنند با انتقاد کردن از دیگران ارزش خود را ثابت کنند، اما کسانی که اعتماد به نفس دارند از درون به ارزش خود واقف هستند. آنها به جای این که به خودشان تمرکز کنند و به دنیای بیرون تمرکز میکنند و به همین دلیل میتوانند موفقیتهای دیگران را ببینند و آنها را تحسین کنند.
ح) اجازه نمیدهند به دیگران مانع شادی آنها شوند
وقتی احساس رضایت شما وابسته به مقایسه کردن خودتان با دیگران باشد هیچوقت نمیتوانید مسئول شادی خود باشید. دانشجویان موفق وقتی احساس خوبی نسبت به کاری که انجام داده اند داشته باشند اجازه نمیدهند دیگران این احساس رضایت را از آنها بگیرند. مهم نیست دیگران چه فکری میکنند خود ارزشی شما از درون بر میآید.