4 دی 1403 ساعت 7:17

آيا میخواهید در سایت قدمیار، خدمات و دانلودهای مربوط به آزمون مربوطه خود را رايگان دريافت نمایید!!!!
کافی است با يک ثبت نام چند ثانيه ای، با ما همقدم شويد.

تفریحات سالم دانشجویی

تفریحات سالم دانشجویی

تفریح سالم از اهمیت فراوانی در اوقات فراغت به شمار می آید که بر دانشجویان تاثیرات فراوانی دارد. در این مقاله که به قلم نویسندگان قدم یار به سرپرستی مهندس فرشاد مارچینی گردآوری شده است، سعی می شود به صورت خلاصه و با زبانی ساده در رابطه با تفریحات سالم جهت استفاده دانشجویان گرامی ارائه گردد.

تفریح سالم

تفریح سالم از اهمیت فراوانی در اوقات فراغت به شمار می آید که بر روی دانشجویان تاثیرات فراوانی دارد و این موضوع علاوه بر شادابی و نشاط موجب افزایش سلامت روانی آن ها نیز می شود.

 تفریحات سالم دانشجویی

توسعه اجتماعی و سلامت روحی دانشجویان، سلامت اجتماعی را تشکیل می دهد که بر کیفیت روابط اجتماعی تاثیر دارد و در بالا بردن بهره وری نقش بسزایی دارد. تفریح سالم شامل ورزش، فعالیت‌های هنری چون نقاشی، خطاطی، مطالعه کتاب، شعرخواندن، گوش سپردن به نوای موسیقی، بازدید از سایت‌های مختلف اینترنتی، برقراری تماس با دوستان و… می‌باشد و در مقابل غیبت، تهمت، استعمال موادمخدر و اعتیاد به اینترنت جزء تفریحات ناسالم می باشند.

برخی فعالیت های روزانه جنبه ی تفریحی دارند که دانشجویان وقتی آن را انجام می دهند از آن لذت می برند. در حقیقت انجام تفریحی کارهای روزانه برای دانشجویان یک هنر می باشد، که فقط برخی از آن ها برخوردار هستند. در واقع دانشجویان نیاز به حمایت و فرهنگ سازی جامعه در حیطه ی تفریحات سالم دارند.

تقویت اساس خانواده با تفریح سالم

از تفریحات خوب، تفریحی است که اعضای خانواده در آن حضور داشته باشند یا متناسب با سن، نوع جنسیت دانشجویان و وجود توافق بین آنها باشد. نشاط از اولویت های مهم تفریح می باشد، زیرا برخی تفریحات علاوه بر اینکه موجب شادابی دانشجویان نمی شوند بلکه انرژی آن ها را کاهش می دهد.
دانشجویان می بایست علاوه بر تعطیلات تابستانی و عید نوروز برنامه های تفریحی دیگری نیز داشته باشند زیرا آن ها با انجام کارهای روزانه خسته می شوند و این برنامه های تفریحی موجب شادابی در جامعه اجتماعی می شود. از تفریح های هزینه بر می بایست ممانعت کرد چون امکان استفاده صحیح از اوقات فراغت را تحت الشعاع قرار می دهد و برخی دانشجویان از تعطیلات تابستان درست استفاده نمی کنند و به کلاس های گوناگون می پردازند در صورتی که باید بین کار و تحصیل تعادل برقرار کرد. دانشجویانی که در طبیعت زندگی می کنند روحیه پر نشاطی دارند.

تفریح در دنیای مجازی

هیچگاه عواطفی که در تفریح های خانوادگی به دانشجویان منتقل می شود از راه فضای مجازی به آن ها منتقل نمی شود و گاهی آسیب های دنیای مجازی مشکلاتی را برای دانشجویان کشور به وجود می آورد و نمی توان گفت دنیای مجازی، یک تفریح مناسب و سالم نمی باشد زیرا برخی بازی ها و انیمیشن ها آموزش های مفیدی برای دانشجویان دارند.

 تفریحات سالم دانشجویی

 

مزایای تاثیر تفریح سالم بر روی دانشجویان

مهم ترین مزیت تفریح سالم انرژی بخش بودن و نشاط اجتماعی می باشد. تفریح سالم بر نقش دانشجو در جامعه تاثیر دارد. تفریح ها در گذشته ویژگی هایی چون: گروهی بودن، استفاده از ساده ترین ابزارها، آموزش مشارکت جمعی، مدیریت و مسوولیت پذیری، خطرناک نبودن، یادگیری زندگی سالم در گرو ارتباط با یکدیگر، بهره برداری از ظرفیت های تمامی افراد گروه و صمیمیت بیشتر فرد بین اعضای خانواده و افراد محله را در بر داشتند و بازی های پر انرژی قدیمی موجب می شد افراد انرژی شان را تخلیه کنند و ارتباط صمیمی تری باهم داشته باشند و این سلامت روانی و اجتماعی را در بر داشت اما امروزه تفریحات شکل دیگری به خود گرفته اند و بیشتر افراد در خانه، بیشتر به صورت انفرادی و یا در دنیای مجازی اوقات فراغتشان را می گذرانند و گاهی قسمتی از آسیب های اجتماعی به دلیل استفاده نامناسب از اوقات فراغت می باشد.

برنامه ریزی مناسب برای تفریحات دانشجویان  

تفریح می تواند شادابی و سلامت روانی و اجتماعی برای دانشجویان را به ارمغان بی آورد. باتوجه به سنین  دانشجویان، سرگرمی ها مختلف می باشد و سپری کردن اوقات فراغت بر افزایش تجربه و آگاهی آن ها تأثیر دارد و دانشجویان با برنامه ریزی می توانند نهایت استفاده ی مثبت را از آن داشته باشند.

فراهم کردن بستری مناسب برای تفریح سالم در جامعه توسط مسوولان

هرچند دانشجویان با توجه به علایق خود، نوع و زمان تفریحات را مشخص می کنند، اما مسوولان با زمینه سازی مناسب می توانند شرایط این تفریح ها را ایجاد نمایند و رسانه ها با بیان اهمیت اوقات فراغت، تفریح و سرگرمی و شرایط موجود در جامعه بر نشاط و تفریح جامعه موثر باشند.

مشکلات دانشجویان برای گذران اوقات فراغت

1) اساسی ترین مشکلات دانشجویان جنس مرد، مشکلات مادی، اجتماعی، خانوادگی (نداشتن همسر) می باشد و در مقابل جنس زن مشکلات مادی، اجتماعی و خانوادگی را دارند به همین جهت جامعه دانشجویی دارای مشکلات مادی زیادی می باشند و ممکن است فقر نسبی خانواده ها، گران شدن روزافزون اجناس، مواد مصرفی و غذایی، به ویژه شهریه و کتاب، کرایه رفت و آمد و اجاره منزل و موارد مشابه آن از مهم ترین معضلات و مشکلات این اقشار می باشد.
2) از مشکلات دانشجویان می توان به کوچک و شلوغ بودن محل زندگی، نداشتن همسر، مهمانداری اجباری از اقوام و بستگان و زندگی انفرادی دانشجویانی که از خانواده دور هستند، اشاره کرد و این مورد برای پسران و دختران تقریباً یکسان می باشد.
3) عوامل روانی چون احساس خستگی، دلزدگی، ترس یا نگرانی از آینده، دلسردی به درس و … معلول عوامل مادی، تربیتی، سیاسی و شخصی می باشند.

فایلهای دانلودی

این مطلب را به اشتراک بگذارید…

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
قدم یار آزمون حقوقی

در سایت قدم یار آخرین اخبار و شرایط آزمونهای حقوقی را مشاهده فرمایید.

برچسب‌ها:

به بالا بروید