محققان با تخمینی دقیق از وجود احتمالی ۳۰ تمدن دیگر در فضای کهکشان راه شیری خبر میدهند.
تمدنهای فضایی سرنوشت زمین را مشخص خواهند کرد
((براساس باز نشر پرتال قدم یار)) به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، آیا کسی در فضا وجود دارد؟ این یک سوال قدیمی است که محققان اکنون با مطالعه و محاسبات دقیق بیان کردند که بیش از ۳۰ تمدن هوشمند دیگر ممکن است وجود داشته باشد. این یک پیشرفت عظیم ورای محاسبات قبلی است که از صفر تا میلیارد را تخمین زده بود.
یکی از بزرگترین و طولانیترین سوال در تاریخ اندیشه بشریت این است که آیا اشکال هوشمند دیگری در جهان وجود دارد یا نه. با این حال، به دست آوردن تخمین خوبی از تعداد تمدنهای فرازمینی ممکن، بسیار چالشبرانگیز است.
یک مطالعه جدید به رهبری دانشگاه ناتینگهام به رویکرد جدیدی برای این مشکل دست یافته است. با این فرض که زندگی هوشمند به همان روش که روی زمین شکل گرفته، شکل میگیرد، محققان به یک تخمین برای تعداد تمدنهای ارتباطی هوشمند درون کهکشان ما دست یافتهاند. آنها محاسبه کرده اند که بیش از ۳۰ تمدن ارتباطی هوشمند فعال در کهکشان ما وجود دارد.
کریستوفر کنسلیس، استاد اخترفیزیک دانشگاه ناتینگهام گفت: «باید حداقل چندین جفت تمدن فعال در کهکشان ما با این فرض که برای زندگی هوشمند در دیگر سیارات مانند زمین ۵ میلیارد سال زمان لازم است، وجود داشته باشد. این ایده به دنبال تکامل در مقیاس کیهانی است. ما این محاسبات را حد اخترشناسی زیستی کوپرنیک مینامیم.»
روش کلاسیک برای تخمین تعداد تمدنهای هوشمند
تام وستبی نویسنده اول مقاله توضیح میدهد: «روش کلاسیک برای تخمین تعداد تمدنهای هوشمند بر حدس و گمان ارزشهای مرتبط با زندگی متکی است و به موجب آن نظرات درباره چنین موضوعاتی بسیار متفاوت است. مطالعه جدید ما این فرضیات را با استفاده از دادههای جدید، ساده میسازد و به ما تخمینی از تعداد تمدنها در کهکشان راه شیری میدهد. دو محدوده اخترشناسی زیستی کوپرنیکی این است که زندگی هوشمند در کمتر از ۵ میلیارد سال یا بیشتر از ۵ میلیارد سال (شبیه به زمین که تمدن ارتباطی آن بعد از ۴.۵ میلیارد سال شکل گرفت) شکل گرفته است. با معیارهای قوی، ما محاسبه کردیم که حدود ۳۶ تمدن فعال در کهکشان ما وجود دارد.»
تخمین تعداد تمدنها
این تحقیق نشان میدهد که تعداد تمدنها قویاً به مدت زمانیکه آنها بصورت فعال در فضا سیگنالهایی مانند انتقالات رادیویی از ماهوارهها، تلویزیون و … میفرستند، بستگی دارد. اگر دیگر تمدنهای تکنولوژیکی به اندازه تمدن ما که درحال حاضر ۱۰۰ ساله است، دوام داشته باشد؛ پس حدود ۳۶ تمدن تکنولوژیکی هوشمند در کهکشان ما وجود دارد.
با این حال، فاصله متوسط برای این تمدنها ۱۷.۰۰۰ سال نوری است؛ تشخیص و ارتباط آن با تکنولوژیهای موجود ما بسیار سخت است. همچنین ممکن است ما تنها تمدن در کهکشان خود باشیم مگر اینکه مدت بقا تمدنهای مانند ما طولانیتر باشد.
پروفسور کنسلیس ادامه داد: «تحقیق جدید ما پیشنهاد میکند که جستجوها برای تمدنهای هوشمند فرازمینی نه تنها چگونگی شکل-گیری زندگی را آشکار میکند، بلکه سرنخهایی را به ما میدهد تا بفهمیم تمدن خودمان چقدر طول میکشد. اگر دریابیم که وجود زندگی هوشمند عادی است، این نشان میدهد که تمدن ما میتواند برای مدت زمانی بیشتر از چند صد سال دوام داشته باشد. در غیر این صورت اگر بفهمیم که هیچ تمدن فعالی در کهکشان ما وجود ندارد؛ نشانه بدی برای «وجود داشتن» بلند مدت خودمان است. با جستجو برای زندگی هوشمند فرازمینی، ما آینده و سرنوشت خود را کشف میکنیم.»
((جدیدترین اخبار گلچین شده از سایت های معتبر خبری را در سایت قدم یار مشاهده نمایید.))
((کلیه اخبار در پرتال دانشجوی قدم یار، به صورت خودکار و توسط نرم افزار جستجوگر اتوماتیک گردآوری میگردد و این مجموعه در مورد محتوای اخبار ارائه شده هیچ گونه مسئولیتی را نمی پذیرد.))