در این گزارش به ۱۰ مورد از راحتترین روشهای افزایش کیفیت عملکرد وایفایهای خانگی میپردازیم.
ماهیت فناوری وایفای بهگونهای است که تحت تأثیر عوامل مختلف، عملکردش تغییر میکند. در واقع WiFi میتواند بسیار بیثبات عمل کند. بسیار پیش میآید که کاربران در حال لذت بردن از سیگنال قوی وایفای خود هستند، اما پس از تغییر مکان به یک محل دیگر ناگهان کیفیت عملکرد این سرویس کاهش پیدا میکند.
افزایش سرعت وایفای خانگی با ۱۰ روش کاربردی
((براساس باز نشر پرتال قدم یار)) به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان: در واقع WiFi بهنوعی ساخته شده است که در شرایط متفاوت عملکرد خاصی را از خود نشان میدهد. در مجموع پنج عامل تأثیر زیادی در بازدهی وایفایها دارند که در ادامه به آنها اشاره میشود. گفتنی است، پس از پرداختن به عوامل تأثیرگذار بر روی عملکرد وایفای، راههای افزایش کیفیت عملکرد WiFi نیز مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
عوامل تأثیرگذار بر روی عملکرد وایفایها
۱- فاصله فرد با مودم وایفای: به دلایل واضح فنی و امنیتی، وایفایها از قدرت کمتری نسبت به دکلهای اینترنتی برخوردارند. روترها و مودمهای ارزانتر نیز گاهی حتی نمیتوانند پاسخگوی نیاز افراد در یک آپارتمان کوچک باشند. در نتیجه باید در نظر داشت افزایش فاصله با مودمها میتواند از بازدهی آنها کم کند. شایان ذکر است که افراد میتوانند وسعت دسترسی وایفای خود را با استفاده از برنامه NetSpot بررسی کنند.
۲- موانع حاضر در محل: فرکانسها و سیگنالهای وایفای میتوانند توسط اجسام و وسایل، جذب و یا حتی کاملاً مسدود شوند. موانعی مانند دیوارها، اجسام، وسایل و مبلمان میتوانند تأثیر منفی بر روی قدرت پردازش سرویس WiFi بگذارند. برای مثال وایفایهایی که قدرتی مطابق با ۵ گیگاهرتز دارند میتوانند در محلی پرمانع دچار مشکل شوند چراکه فرکانسهای بالا نمیتوانند از اجسام سخت بگذرند.
۳- دخالت سیگنال و فرکانس دستگاههای متفاوت: وایفایها از فرکانس رادیویی مشابهی با دیگر وسایل الکترومغناطیسی همانند رادیوها، تلفنهای همراه و بیسیمهای بازی برخوردارند، در نتیجه تمامی این سیگنالها میتوانند بر روی یکدیگر تأثیر بگذارند. همچنین دو شبکه WiFi میتوانند بر روی یکدیگر نیز تأثیر داشته باشند.
۴- ظرفیت هر روتر: همانطور که خیلی از رایانهها تنها قدرت پردازش حجم کمی از دستورات را دارند، روترها هم میتوانند از قدرتهای متفاوتی برخوردار باشند. افراد نمیتوانند از یک مودم و روتر قدیمی انتظار داشته باشند تا دسترسی فوقالعادهای را در اختیارشان قرار دهد. بهتر است که کاربران برای محلهای مختلف وایفایهای مناسبی را تهیه کنند تا از پس انتظارات کاربران محیط برآید.
۵- پهنای باند: بعضی اوقات نیز ایراد از دستگاه روتر و مودم نیست. پهنای باند و ظرفیت سرعت اینترنت کاربران نیز تأثیر بسیاری در پردازش و سرعت اینترنت دارد. برای مثال اگر تمامی کاربران یک خانه، بهصورت همزمان، تماس تصویری برقرار کنند این امر باعث کاهش سرعت چشمگیری در اینترنت خانگی آنها میشود. مدیریت میزان استفاده و زمان انجام امور مختلف برای WiFi نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
دانستن شرایط تأثیرگذار بر روی سرعت و عملکرد WiFi بسیار ضروری است، اما میتوان گفت که این امر به تنهایی کافی نیست. کاربران در صورت تمایل به افزایش کیفیت پردازش WiFi خود بهتر است از اقداماتی که باعث بهبود قدرت عملکرد وایفایها میشوند نیز مطلع باشند. در ادامه به ۱۰ راه مؤثر در افزایش کیفیت وایفای اشاره میکنیم.
۱۰ راه مؤثر در افزایش کیفیت وایفای
انتخاب محلی مناسب برای روتر WiFi
روترها در همهجا عملکرد مناسبی از خود نشان نمیدهند. برای شروع، کاربران بهتر است از قرار دادن روتر خود در کنار وسایل آهنی و وسایلی که بر روی موجهای الکترومغناطیسی تأثیر منفی میگذارند خودداری کنند. وسایل دیگر مانند شیشه، چوب، پلاستیک و مقوا نیز میتوانند فرکانسهای وایفای را منحرف کنند. افراد باید در نظر داشته باشند که تقریباً تمام ساختمانها نیز از چهارچوبهای آهنی ساخته میشوند، در نتیجه هر محلی به اندازه خود تأثیر منفی بر روی روترها دارد.
بدترین مکان برای قرار دادن دستگاهها، آشپزخانه است. در این محل تمامی وسایل مانند مایکروویو، اجاق گاز و ماشینهای ظرفشویی بر روی پردازش WiFi تأثیر میگذارند. همچنین بهتر است کاربران زیاد نزدیک به امواج الکتریکی قرار نگیرند، از این رو بهتر است برای ایجاد فاصله و همینطور پخش شدن امواج بهصورت مناسب، روترها را بالاتر از سطح زمین در محلی مرکزی قرار داد.
بروزرسانی مداوم مودمها
افرادی که اخبار دنیای فناوری را دنبال میکنند، میدانند که آمار حملههای اینترنتی بسیار افزایش یافته است. بسیاری از این حملهها در صورت بروز بودن روترها امکانپذیر نبود. وقتی یک بدافزار از ایرادات مودم با خبر میشود، میتواند به راحتی پهنای باند آن را اشغال کند. حتی اگر خبری از بدافزارها و حملات اینترنتی نباشد، یک روتر بروزرسانی شده از نمونه قدیمی عملکرد بهتری را به خود اختصاص میدهد.
برای بروزرسانی مودمها افراد باید روشهای ذیل را به ترتیب اجرا کنند:
کاربر باید مرورگر را باز کرده و به روتر خود متصل شود.
پس از اتصال به مودم، فرد باید آدرس IP روتر خود را در مرورگر وارد کند.
سپس با وارد کردن اطلاعات در بخشهای Admin Username و Password داخل بخش مدیریت شود.
در این مرحله کاربر باید به دنبال قسمت Firmware Update و یا Router Update بگردد.
پس از یافتن بخش مذکور، برنامه به دنبال آخرین بروزرسانی موجود برای روتر میگردد و در صورت وجود نسخه جدید آن را روی دستگاه فرد نصب میکند.
برخورداری از آنتنهای موج گیر قدرتمند
اکثر روترها از آنتنهای کوچک و ضعیفی برخوردارند. این شاخکهای کوچک تنها میتوانند دریافتی مطابق با ۴ دسیبل داشته باشند، در حالی که افراد به نمونههایی با حداقل ۱۰ دسیبل نیاز دارند. برای افزایش وسعت دسترسی وایفای، کاربران بهتر است دست به خرید آنتنهای قوی با قدرت دسیبل بالاتر بزنند.
جلوگیری از هدر رفتن انرژی وایفای
این روزها رمزگذاری قوی وایفایها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. از آنجایی که افراد همواره به سرعت WiFi تکیه دارند، تعداد سوءاستفادهگران از یک سرویس رایگان وایفای نیز افزایش یافته است. کاربران باید حتماً از رمزهای قدرتمند برای سرویس WiFi خود استفاده کنند تا فرد دیگری انرژی وایفایشان را کاهش ندهد.
ویژگیهای یک رمز عبور قدرتمند برای وای فای
یک رمز عبور قدرتمند برای سرویس WiFi از ویژگیهای زیر برخوردار است:
کاربران باید از حروف بزرگ و کوچک، اعداد و علائم نگارشی در رمز عبور خود استفاده کنند.
اشخاص نباید رمزهای ساده مانند ۱۲۳۴۵۶ را بر روی سرویس خود بگذارند.
هر رمز باید حداقل متشکل از هشت حرف باشد، چراکه رمزهای کوتاه بهراحتی توسط برنامههای مختلف تشخیص داده میشوند.
کاربران باید توجه داشته باشند که از هیچ اطلاعات شخصی، مانند تاریخ تولد، نام و شماره تلفن همراه برای رمزگذاری استفاده نکنند.
افراد باید رمزی منحصربهفرد داشته باشند که معنی خاصی را به خود اختصاص نمیدهد. بهتر است که اشخاص این رمز را بر روی کاغذ نیاورده و در صورت لزوم از برنامههای مدیریت رمز استفاده کنند.
تهیه دستگاههای افزایش دهنده قدرت وایفای
دستگاههایی با عناوین مختلف مانند توسعه دهنده وایفای و یا گسترش دهنده WiFi وجود دارند که رفتاری مشابه را از خود نشان میدهند. این دستگاهها با دریافت سیگنال وایفای آن را مجدداً بارگیری کرده و شبکهای جدید را توسعه میدهند. در واقع این شبکه، یک شاخه از وایفای مرکزی است که دادهها را به اشتراک میگذارد. این دستگاههای کوچک میتوانند به راحتی همانند یک روتر عمل کنند و قدرت آن را افزایش دهند. این وسایل برای مکانهایی مناسب هستند که روتر مرکزی دسترسی مناسبی به آنها ندارد.
تغییر کانالهای WiFi
همانند لاینها و خطوط موجود در اتوبان، شبکه اینترنت از کانالهای متفاوتی برخوردار است. بیشتر کشورها از چهار کانال ۱، ۶، ۱۱ و ۱۴ برخوردارند که روتر آنها معمولاً بر روی کانالهای ۱ و ۶ تنظیم میشوند. همانند اتوبانها، اگر یک خط و یا کانال شلوغ باشد، ترافیک اینترنتی شکل میگیرد. راه حل آن است که کاربران کانال خلوتتر را پیدا کرده و آن را برای خود انتخاب کنند. این امر میتواند با برنامهای مانند NetSpot انجام شود.
پس از مشخص شدن کانال مورد نظر، کاربران باید با توجه به مراحل زیر شبکه خود را تغییر دهند:
- کاربران باید ابتدا وارد حساب کاربری روتر خود شوند.
- سپس به بخش تنظیمات Wireless Swtting بروند.
- در این بخش، قسمتی با عنوان کانال وجود دارد.
- در قسمت مذکور، کانال مورد نظر خود را انتخاب کنند.
- پس از انتخاب کانال مذکور، کاربران باید حتماً تنظیمات را ثبت کرده و سپس روتر خود را خاموش و سپس روشن کنند.
مدیریت میزان استفاده از پهنای باند
تنها یک برنامه مضر نیاز است که سرعت آپلود و دانلود سرویس WiFi را به شدت کاهش دهد. خوشبختانه روترهای جدید از قابلیت QoS برخوردارند که به افراد اجازه اولویتبندی برنامهها برای استفاده از وایفای را میدهد. با استفاده از این قابلیت کاربران میتوانند بدون نگرانی از افت سرعت، به تماشا کردن ویدئوهای با کیفیت و یا بازیهای آنلاین بپردازند.
برای مدیریت پهنای باند با استفاده از QoS، کاربران باید مراحل ذیل را طی کنند:
- ابتدا کاربران باید وارد حساب کاربری روتر خود شوند.
- سپس وارد بخش تنظیمات Wireless Swtting شوند.
- در صورتی که افراد از یک مودم جدید برخوردارند، آنها میتوانند گزینه QoS را مشاهده کنند.
- با ورود به بخش مذکور، اشخاص میتوانند میزان استفاده برنامهها را شخصیسازی کنند.
- پس از اعمال تنظیمات، کاربران باید آنها را ثبت کرده و سپس روتر خود را خاموش و سپس روشن کنند.
استفاده از جدیدترین فناوریهای مرتبط با WiFi
جدیدترین فناوری سرویسهای بیسیم، IEEE ۸۰۲.۱۱ ac، از سرعت دانلود و بارگذاری بسیار فوقالعادهای برخوردار است. برای برخورداری از جدیدترین فناوری وایفای، کاربران باید از پشتیبانی شدن این سرویس توسط روتر، و وسایل دیگر مانند گوشیهای هوشمند اطمینان حاصل کنند.
کاربران همچنین باید توجه داشته باشند که در زمان خرید روترهای همخوان با این فناوری، ارزانترین مدل را انتخاب نکنند تا از برترین نسخه مودم بهرهمند شوند.
تغییر فرکانس به ۵ گیگاهرتز
فرکانس اینترنت بیسیم ۵ گیگاهرتزی، حجم بالای دادهها را در زمانی کوتاه به اشتراک میگذارد و معمولا از ترافیک کمتری نسبت به فرکانس ۲.۴ گیگاهرتزی برخوردار است.
در صورتی که روتر کاربران فرکانس ۵ گیگاهرتزی را پشتیبانی میکند، آنها باید برای تغییر فرکانس مودم خود، به صورت زیر اقدام کنند:
ابتدا کاربران باید وارد حساب کاربری روتر خود شوند.
سپس آنها باید وارد بخش تنظیمات Wireless Swtting شوند.
در آن قسمت، افراد باید نوار ۸۰۲.۱۱ را از ۲.۴ گیگاهرتز به ۵ گیگاهرتز تغییر دهند.
در آخر پس از ثبت تنظیمات، کاربران باید روتر خود را خاموش و سپس روشن کنند.
راهاندازی مجدد روتر
این روش آسانترین و عمومیترین راهی است که افراد همیشه انجام میدهند. یک سرویس وایفای میتواند از راهاندازی مجدد استفاده مناسبی برای بازیابی قدرت از دست رفته خود داشته باشد. خاموش و روشن کردن دستگاه در واقع باعث میشود که حافظه اشغال شده مودم آزاد شود و بروزرسانیها بهراحتی بر روی روتر نصب شوند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان / نویسنده مقاله جناب آقای امین وصالی/ کد خبر: ۷۳۵۹۲۰۱
((جدیدترین اخبار گلچین شده از سایت های معتبر خبری را در سایت قدم یار مشاهده نمایید.))
((کلیه اخبار در پرتال دانشجوی قدم یار، به صورت خودکار و توسط نرم افزار جستجوگر اتوماتیک گردآوری میگردد و این مجموعه در مورد محتوای اخبار ارائه شده هیچ گونه مسئولیتی را نمی پذیرد.))