معرفی رشته مهندسی عمران ـ سازه
مهندسی عمران یک رشته مادر در تولید و نگهداری زیرساخت ¬های شهری، به ویژه در کشور¬های در حال توسعه است. یکی از گرایش¬های مهم و اساسی این رشته که از دوره کارشناسی ارشد آغاز می¬شود، گرایش مهندسی سازه می باشد.

در گرایش مهندسی سازه به بررسی، تحلیل و طراحی سازه ¬های مختلف از جمله ساختمان ¬ها تحت اثرات مختلف پرداخته می¬ شود؛ همچنین شاخه ¬ای از این رشته به بررسی و کار بر روی مقیاس ¬های میکرو المان¬ها و سازه ¬های مختلف می ¬پردازد که نزدیک به حوزه مکانیک ذرات است. به طور کلی این گرایش از رشته مهندسی عمران جزء گرایش ¬های محبوب و پرمتقاضی بین داوطلبان است.
گرایش های دکتری مهندسی عمران: سازه
در این دوره دانشجویان به فعالیت های آموزشی و پژوهشی در زمینه ی تجزیه و تحلیل و طراحی سازه های مختلف می پردازند. اساتید دوره دکتری عمران گرایش سازه توسط رویکرد آموزشی، پژوهشی به آموزش اثبات دقیق و معادلاتی تمام خواص سازه و طراحی سازه های بلند مرتبه، سازه هایی با رفتار غیر خطی، انواع مقاطع متغیر به کار رفته در تیر و ستون و مدلسازی دقیق سازه در نرم افزار های تخصصی به دانشجویان می پردازند.
گرایش سازه از جمله مهم ترین گرایش های دکتری مهندسی عمران محسوب می شود. از جمله موضوعات مورد بحث در گرایش سازه ساخت، طراحی و بررسی انواع سازه های عمرانی است. از میان این سازه ها می توان به انواع سازه های عظیم صنعتی، سدها، پل ها و ساختمان ها اشاره کرد. این گرایش از رشته عمران دارای بازار کار خوبی در زمینه ارائه مشاوره در زمینه بازرسی و طراحی و تولید در مراکز عمرانی و سازمان ها و همین طور مشاوره و تدریس برخوردار است.
هدف از تحصیل رشته مهندسی عمران ـ سازه :
هدف اصلی تحصیل در رشته مهندسی عمران ـ سازه را می ¬توان افزایش توانایی شناخت رفتار و طراحی سازه¬های پیچیده ¬تر و مختلف عنوان کرد.
عمده هدف اصلی در گرایش سازه، شناخت بهتر رفتارهای غیر خطی سازه است. این رفتارها می تواند محدود به توزیع در یک جوش ساده فولادی و حتی خرابی پیشرونده در یک سازه بزرگ باشد؛ بنابراین با این حجم از محدوده مطالعاتی دانشجو می تواند در زمینه خاصی به مطالعه رفتارهای غیر خطی پیچیدهای از سازه بپردازد. پس از شناخت عمیق این رفتارها دانشجو می تواند به طراحی سازه و حتی فرمول های ارائه شده در آیین نامهها تسلط بیشتری داشته باشد. در مقطع دکتری رشته مهندسی عمران گرایش سازه، دانشجو سطح مطالعات خود را در زمینه آیین نامه های طراحی نیز افزایش میدهد و می تواند از مطالب آنها در جهت طراحی سازه های پیچیده و مدرن تر استفاده کند.
آینده شغلی و بازار کار مربوط به فارغ التحصیلان رشته مهندسی عمران ـ سازه
همانطور که گفته شد، گرایش سازه در رشته مهندسی عمران بسیار پرمتقاضی بوده و دلیل آن را نیز می¬توان در بازار کار آزاد و تخصصی آن، گردش مالی بالا در پروژه¬ های عمرانی مرتبط و همچنین نیاز جامعه جستجو کرد. در بازار کاری این رشته، فردی موفق ¬تر است که پس از گذراندن این دوره بتواند حداقل به تخصص طراحی سازه ¬ای خاص دست یابد.
مهمترین شغل دولتی برای فارغ التحصیلان دوره دکتری مهندسی سازه، عضویت در هیئت علمی دانشگاه های کشور است. با جذب شدن در یکی از دانشگاه های کشور، می توان زمینه های گسترده تری در پژوهش های علمی پیش روی دانشجویان این رشته گشود. علاوه بر این می توان به همکاری با وزارتخانه ها و سازمان های خصوصی و دولتی در شاخه اجرای طرح های عمرانی و صنعتی جهت برنامه ریزی، طراحی، اجرا و حتی نظارت بر طرح های وزارتخانه هایی نظیر راه و شهرسازی، نیرو و صنایع، عضویت در سازمان نظام مهندسی ساختمان و واحدهای عمرانی شهرداری ها، همکاری با مهندسین در شرکتهای مشاور سازه و معمار جهت مشارکت در طراحی و نظارت بر اجرای پروژه های موضوع فعالیت این مؤسسات اشاره کرد.
دانلود رایگان سوالات و پاسخنامه کنکور دکتری رشته مهندسی عمران – سازه
برای دانلود رایگان سوالات سالهای گذشته به همراه پاسخنامه مربوطه در ادامه همراه سایت قدم یار باشید.