معرفی دکتری مهندسی برق الکترونیک
دکتری مهندسی برق ضمن آموزش تخصصی به دانشجویان، به انجام پژوهش در یک موضوع خاص می پردازد.
محور اصلی فعالیت های علمی دوره دکتری، به تناسب موضوع، تحقیق نظری، تحقیق تجربی و یا تلفیقی از این دو است. آموزش وسیله تکمیل دانسته های داوطلب و هموار ساختن راه رسیدن به اهداف تحقیق می باشد.
هدف دکتری مهندسی برق الکترونیک
هدف این رشته تربیت افراد متخصصی است که با نوآوری در زمینه های علمی و تحقیقی و دست یابی به جدیدترین تحقیقات و فناوری ها، بتوانند با روش های پیشرفته تحقیق و آثار علمی مهم در این زمینه آشنا شوند و گام مهمی در کمک به پیشرفت و گسترش مرزهای دانش، تحلیل جامع و رفع نیازهای کشور بردارند. همچنین باید توانایی تعلیم، تحقیق، برنامه ریزی، طراحی، اجرا، هدایت، نظارت و ارزیابی، تجزیه و تحلیل و حل مسائل و حل مشکلات علمی پیچیده جامعه و جهان در یکی از زمینه های مهندسی برق را داشته باشند.
گرایش های دکتری مهندسی برق الکترونیک
گرایش های دکتری مهندسی برق شامل رشته های دکتری مهندسی الکترونیک، قدرت، کنترل و مخابرات می باشد.
دکتری مهندسی برق الکترونیک
دکتری مهندسی برق الکترونیک به طراحی شبکه و سیستم های مخابراتی، پردازش سیگنال، ادوات مایکروویوی، طراحی آنتن در گرایش مخابرات، کنترل دیجیتال، هوش مصنوعی و شبکه های عصبی در کنترل و مهندسی پزشکی می پردازد.
بازار کار دکتری مهندسی برق
فارغ التحصیلان دکتری مهندسی برق با توجه به گرایش های تحصیلی خود می توانند ضمن فعالیت در تمام محل ها جذب فارغ التحصیلان کارشناسی و کارشناسی ارشد (نیروگاه ها، کارخانجات سیمان، خودروسازی، ذوب آهن و…، سازمان های حوزه مخابراتی، صنایع نظامی و دفاعی و …) در بخش دولتی یا خصوصی مشغول به کار شوند. همچنین فارغ التحصیلان این رشته می توانند به تدریس در دانشگاه های و موسسات آموزش عالی و انجام امور تحقیق و پژوهش در مراکز تحقیقاتی مرتبط با موضوعات جدید مهندسی برق بپردازند.
نقش و توانایی فارغ التحصیلان دکتری مهندسی برق
نقش و توانایی فارغ التحصیلان دکتری مهندسی برق الکترونیک عبارت است از:
انجام امور پژوهشی در زمینه های سيستمهای الکترونيکی، ميکرو الکترونيک، الکترونيک ديجيتال، الکترونيک نوری رباتيک، فتونيک، پردازش تصاوير ديجيتال، شبکه های عصبی و پردازش سيگنال زلزله و …
نقش و توانایی فارغ التحصیلان دکتری مهندسی برق قدرت عبارت است از:
فارع التحصیلان مهندسی برق قدرت علاوه بر پژوهش، می توانند به دانشجويان دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری اين گرايش آموزش دهند. آموزش در زمینه های ماشين های الکتريکی، الکترونيک قدرت و مديريت انرژی الکتريکی، انرژی های نو، عايق ها و فشار قوی، سازگاری الکترومغناطيس، کيفيت توان، کنترل سرعت موتورها و … می باشد.
نقش و توانایی فارغ التحصیلان دکتری مهندسی برق مخابرات عبارت است از:
فارع التحصیلان دکتری مهندسی برق مخابرات در زمينه های پژوهشی مخابرات از قبيل آنتن ها، انتشار امواج، رادار، مايکروويو و فناوری موج ميلی متری، مخابرات بدون سيم، سازگاری الکترومغناطيسی، پردازش گفتار و پردازش تصاوير و مخابرات نوری، کد سازی و فشرده سازی اطلاعات و … فعاليت های لازم را برعهده دارد.
نقش و توانایی فارغ التحصیلان دکتری مهندسی برق کنترل عبارت است از:
فارغ التحصیلان دکتری مهندسی برق کنترل در زمینه های پژوهشی از قبیل کنترل کلاسیک، کنترل هوشمند، مدلسازی و شناسایی، رباتیک و اتوماسیون و … فعالیت های لازم را به عهده دارند.
به طور کلی از فارغ التحصیلان دوره دکتری مهندسی برق انتظار می رود که در حین طرح و اجرای یک پروژه، راه حل مناسب، بهینه و قابل قبولی را بر اساس آخرین یافته های علمی، اجرایی و آموخته های دوران تحصیل خود، در سطح جامعه حرفه ای ارائه نمایند.
دروس امتحان دکتری مهندسی برق – الکترونیک
دروس عمومی
1. زبان انگلیسی
2. استعداد تحصیلی
دروس تخصصی
1. ریاضیات مهندسی
2. مدارهای الکتریکی 1
3. مدار های الکتریکی 2
4. الکترونیک 1
5. الکترونیک 2
ضریب درس های کنکور مهندسی برق – الکترونیک
زبان انگلیسی
ضریب در س زبان انگلیسی در تمام گرایش ها از جمله گرایش مهندسی برق – الکترونیک 2 میباشد ، و همانطور که در مقالات قبلی گفته شد تسلط بر زبان انگلیسی چه در مصاحبه دکتری و چه در آزمون نقش بسزایی در قبولی داوطلبان دارد.
استعداد تحصیلی
استعداد تحصیلی دارای ضریب 1 در تمام رشته ها میباشد.
دروس تخصصی
دروس تخصصی با ضریب 4 میباشند
دانلود رایگان سوالات و پاسخنامه کنکور دکتری رشته مهندسی برق – الکترونیک
برای دانلود رایگان سوالات سالهای گذشته به همراه پاسخنامه مربوطه در ادامه همراه سایت قدم یار باشید.