معرفی دکتری مهندسی نقشه برداری
دکتری مهندسی نقشه برداری مجموعه ی هماهنگی از فعالیت های آموزشی و پژوهشی به منظور پردازش، تجزیه و تحلیل و نمایش اطلاعات مکانی و تعیین پستی بلندی ها است.
تمامی این فعالیت ها منجر به تهیه نقشه مربوط به آن منطقه مشخص می شود.
هدف این رشته تربیت افراد متخصصی است که ضمن احاطه یافتن بر آثار علمی بتوانند با نوآوری در زمینه ای خاص، کارایی لازم و مهارت عملی برای انجام فعالیت های کارتوگرافی در مراحل مختلف (از گردآوری اطلاعات و تالیف نقشه گرفته تا چاپ و تکثیر آن) را بدست آورند. همچنین با دستیابی به جدیدترین مبانی علمی، تحقیقاتی و فناوری در گسترش مرزهای دانش و رفع نیازهای کشور موثر باشند.
بازار کار دکتری مهندسی نقشه برداری
فارغ التحصیلان دکتری مهندسی عمران می توانند ضمن فعالیت در تمام محل ها جذب فارغ التحصیلان کارشناسی و کارشناسی ارشد (سازمان، اداره های دولتی و ارگان ها یا بخش خصوصی که مجهز به بخش کارتوگرافی و نقشه کشی باشند) در زمینه کارهای تحقیقاتی و رفع معضلات علمی و اجرایی مسئولیت های سنگین تری را به عهده بگیرند و در کارهای اجرایی علمی نقش مهمی داشته باشند.
نقش و توانایی فارغ التحصیلان دکتری نقشه برداری
فارغ التحصیلان دکتری نقشه برداری باید با استفاده از آموخته های آموزشی و پژوهشی
و آخرین یافته های نظری و کاربردی تخصص مربوط به خود، توانایی ارائه ی راه حل مناسب و بهینه در سطح جامعه حرفه ای را داشته باشند.
بخش دیگری از فعالیت فارغ التحصیلان این دوره تدریس در دانشگاه ها و تربیت مهندسین توانمند در دوره های کارشناسی و تحصیلات تکمیلی و انجام تحقیقات در مراکز پژوهشی مرتبط می باشد.
گرایش های دکتری مهندسی نقشه برداری
گرایش های دکتری مهندسی نقشه برداری عبارتند از:
1. گرایش سیستم اطلاعات مکانی (GIS)
2. گرایش سنجش از راه دور
3. گرایش فتوگرامتری
4. گرایش ژنودزی
محور اصلی فعالیت های دانشجویان در دوره دکتری مهندسی نقشه برداری، به تناسب موضوع، تحقیق نظری، تجربی و یا ترکیبی از این دو است. آموزش در این دوره، برای رفع کاستیهای اطلاعاتی دانشجویان و هموار کردن راه رسیدن به اهداف تحقیق می باشد.
گرایش های دکتری مهندسی نقشه برداری: دکتری سیستم اطلاعات مکانی (GIS)
دکتری سیستم اطلاعات مکانی یکی از گرایش های تخصصی زیر مجموعه علوم جغرافیایی می باشد که جنبه های کاربردی آن بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. این گرایش از سویی به جمع آوری، مدیریت، نمایش و تحلیل اطلاعات مکانی می پردازد و از سوی دیگر در جهت حل مشکلات مختلف مدیریت شهری و منطقه ای، محیط زیست، آزمایش سرزمین، بهداشت، صنایع و غیره استفاده می شود. با استفاده از نرم افزارهای سیستم اطلاعات مکانی (GIS)، پردازش داده های مکانی با دقت بالا و سریع انجام می شود و بدین ترتیب امکان ارزیابی دقیق از چگونگی پراکندگی پدیده ¬ها در سطح زمین و یافتن قوانین حاکم بر آنها در چارچوب روابط انسان و محیط فراهم شده است.
بازار کار دکتری سیستم اطلاعات مکانی (GIS)
بسیاری از سازمان های دولتی به نحوی تولیدی کننده انواعی از اطلاعات مکانی هستند.
فارغ التحصیلان رشته GIS می توانند به منظور ارتقای کیفی اطلاعات تولیدی و بهبود روند تولید اطلاعات، در سازمان هایی که در رابطه با اخذ، به روز رسانی، مدیریت و استفاده از اطلاعات مکانی هستند، فعالیت نموده و موجب بکارگیری بهتر اطلاعات مکانی و علم و فن GIS در جهت حل مشکلات و ارتقای خدمات رسانی آن سازمان ها شوند. سازمان ها و وزارت خانه هایی نظیر نیرو، راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، شهرداری و غیره که از این اطلاعات مکانی در جهت حل مسائل خود، تصمیم گیری های مختلف و انجام امور روزمره استفاده می کنند، نمونه ای هایی از آن ها می باشند.
بازار کار دکتری سیستم اطلاعات مکانی در بخش خصوصی نیز می باشد و فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان مجری بسیاری از پروژه های عمرانی و توسعه ای کشور که مرتبط با GIS و اطلاعات مکانی است، استخدام شوند.
همچنین فارغ التحصیلان مقطع دکتریGIS می توانند به تدریس در دانشگاه ها و انجام فعالیت های پژوهشی مرتبط بپردازند.
دروس عمومی شامل:
زبان انگلیسی
استعداد تحصیلی
دروس تخصصی شامل :
سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)
دانلود رایگان سوالات و پاسخنامه کنکور دکتری رشته مهندسی نقشه برداری – سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)
برای دانلود رایگان سوالات سالهای گذشته به همراه پاسخنامه مربوطه در ادامه همراه سایت قدم یار باشید.