شرط شرکت و پذیرش نهایی در آزمون نظام مهندسی رشته نقشه برداری
افراد بعد از گذشت ۳ سال از مدرک کارشناسی یا ۲ سال از مدرک کارشناسی ارشد و یا ۱ سال از مدرک دکترای خود میتوانند در آزمون نظام مهندسی مرتبط با رشته تحصیلی خود شرکت کنند. ارضاء هر کدام از این سه تاریخ، برای شرکت در آزمون کافی است. یعنی به عنوان مثال، چنانچه ۳ سال از تاریخ اخذ کارشناسی گذشت، لازم نیست داوطلب منتظر گذشت ۲ سال از تاریخ اخذ کارشناسی ارشد باشد.
آزمون نقشه برداری یک آزمون جزوه باز (open book) می باشد آوردن ماشین حساب در این آزمون مجاز می باشد. هر نقشه بردار با داشتن مدرک لیسانس و گذراندن حداقل 3 از مدرک تحصیلی می تواند در این آزمون شرکت نماید .
در مورد افرادی که دارای مدرک کارشناسی ناپیوسته هستند، هر پنج سال از تاریخ مدرک کاردانی شان، معادل یک سال کارشناسی محسوب میشود.
براساس تبصره ۲ ماده ۷ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان جدول کد رشتههای مختلف و نوع پروانه اشتغال بکار(اعم از اصلی یا مرتبط) براساس عنوان مدرک تحصیلی دانشگاهی و آخرین مصوبات کمیسیون هم ارزی رشتهها از دفتر سازمانهای مهندسی و امور بینالملل وزارت مسکن و شهرسازی به کلیه سازمانهای نظام مهندسی ساختمان استانها به شرح زیر ابلاغ شده که داوطلبان باید با تطبیق آن با مدرک خود اقدام به ثبت نام در آزمون نمایند.
مدارک مجاز به شرکت آزمون نظام مهندسی به دو دسته کلی اصلی و مرتبط دسته بندی میشوند.
مدارک دانشگاهی مورد قبول برای شرکت در رشته نقشه برداری عبارتند از :
معادل کارشناسی مهندسی نقشه برداری
برای ثبت نام در آزمون نظام مهندسی نیازی به عضویت در سازمان نظام مهندسی نیست اما پس از قبولی باید در سازمان نظاممهندسی، در شهر مربوطه عضو شوید.
همچنین داوطلبان آزمون نظام مهندسی باید دارای کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت سربازی باشند.
حدنصاب قبولی در آزمونهای نظاممهندسی رشته نقشه برداری
تعداد سوال های آزمون نظام مهندسی رشته نقشه برداری 60 سوال است و زمان پاسخگویی به سوالات این آزمون 180 دقیقه اعلام شده است.
معمولا اطلاعات مربوط به آزمون نظام مهندسی بعد از تمام شدن زمان ثبت نام آزمون نظام مهندسی برای اطلاع داوطلبان در سایت وزارت راه و شهرسازی و معاونت مسکن و ساختمان به نشانی inbr.ir اعلام میشود.
لازم به ذکراست که، تعداد سوالات و زمان پاسخگویی به کل سوالات بر اساس اطلاعیه منتشر شده برای آزمون مرداد ماه سال گذشته میباشد و در صورت انتشار هر گونه اطلاعیه این مقاله بروزرسانی شده و در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام قدم یار اطلاع رسانی می کنیم.
شرکت کنندگان آزمون ورود به حرفه مهندسان ۱۴۰۱ رشته نقشه برداری برای پذیرش نهایی و دریافت پروانه فعالیت خود 50% از نمره کل آزمون را کسب کنند، لذا باید مطالعه ای هدفمند داشته و مباحث مهم تر را با تمرکز بیشتری بررسی کنند.
بعد از قبول شدن در آزمون نظام مهندسی، برای هر داوطلب یک کد مخصوص در سازمان نظام مهندسی استان محل سکونت ثبت میشود. این کد نشانگر صلاحیت داوطلب در اشتغال به کار رشتههای موردنظر است.
پروانه کسب نظام مهندسی در چهار پایه ارائه میشود. این پایهها باتوجه به سابقه فعالیت فرد به ترتیب از ابتداییترین پایه تا بالاترین پایه، پایه 3، پایه 2، پایه 1 و ارشد را دربرمیگیرد.
معرفی منابع آزمون نظام مهندسی نقشه برداری
قانون نظام مهندسي و كنترل ساختمان و آئيننامههاي اجرائي آن (۱۳۹۰) و تصويب نامه شماره ۱۶۰۲۷۷/ت۵۲۶۶۰ ه مورخ ۹۴/۱۲/۰۵ هيات وزيران در مورد اصلاح موادي از آئيننامه اجرايي قانون و نظامنامه رفتار حرفه ای اخلاقی در مهندسی ساختمان
• مبحث دوم ( نظامات اداري )-( ۱۳۸۴)
• مبحث دوازدهم ( ايمني و حفاظت كار در حين اجرا )-( ۱۳۹۲ )
• مبحث بیست و یکم (پدافند غير عامل )- (۱۳۹۵)
• دستورالعمل های همسان و تعرفه خدمات نقشه برداری (ابلاغی سازمان برنامه و بودجه کشور)
• نقشه برداری عمومی (شامل مفاهیم پایه ، روش های و ابزارهای فاصله یابی، زاویه یابی و ترازیابی و تعیین موقعیت)
• نقشه برداری و پیاده سازی املاک و معابر*
• نقشه برداری مسیر و محاسبات احجام خاکی*
• مدیریت پروژه و برآورد حجم و هزینه خدمات نقشه برداری*
• نقشه برداری ساختمانی و ثبتی و کاداستر*
• ژئودزی و تعیین موقعیت ماهواره ای (شامل مفاهیم پایه، سطوح مبنا و دستگاه های مختصات، سیستم های تصویر، منابع خطاها، مدل ها و روش های تعیین موقعیت)*
• خطاها و محاسبات سرشکنی در نقشه برداری*
• فتوگرامتری و سنجش از دور*
• کارتوگرافی و سامانه های اطلاعات مکانی*
* براي موارد ذكر شده منابع و کتابهای مرجع (با تاکید بر انتشارات علمی و دانشگاهی) مربوط به برنامه درسی دوره کارشناسی مهندسی نقشهبرداری مصوب ۲۲/۰۱/۱۳۹۵ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورد نظر بوده و منبع خاصی معرفی نمیگردد.
تذكر۱: منظور از مباحث، مباحث مقررات ملّي ساختمان ميباشد.
تذكر۲: در صورت تناقض بين مباحث مقررات ملّي ساختمان و ساير مدارك فني از جمله كتابهاي راهنماي مباحث، مباحث مقررات ملّي ساختمان ملاك عمل خواهد بود.
تذكر۳: به غير از ويرايشهاي ياد شده در مباحث مقررات ملّي ساختمان اشاره شده در فوق، براي ساير مدارك و منابع فني اعلام شده آخرين نسخه معتبر ملاك عمل خواهد بود.
در ادامه سوالات و پاسخنامه تمامی آزمونهای برگزار شده نظام مهندسی رشته نقشه برداری برای دانلود رایگان ارائه میگردد :