2 دی 1403 ساعت 14:02

آيا میخواهید در سایت قدمیار، خدمات و دانلودهای مربوط به آزمون مربوطه خود را رايگان دريافت نمایید!!!!
کافی است با يک ثبت نام چند ثانيه ای، با ما همقدم شويد.

روش نوشتن یک چکیده برای مقاله علمی

روش نوشتن یک چکیده برای مقاله علمی

چکیده‌یا ابسترکت (Abstract) نمایشی است کوتاه و مختصر از اطلاعاتی است که در یک متن دانشگاهی، پژوهشی و یا مقالات آی اس آی برای خواننده. محتوای یک چکیده فشرده اما تشریح کننده است و خواننده با خواندن چکیده‌ی مقاله پی خواهد برد که چه مطالبی در متن اصلی پوشش داده‌شده است. به بیان غیررسمی چکیده‌ی مقاله است که خواننده را مصمم می‌کند که متن مقاله را بخواند و یا از آن صرف‌نظر کند. در این متن سعی شده است تا پیشنهادهای مفیدی برای نوشتن یک چکیده‌ی علمی جمع‌آوری شود و در اختیار محققین گرامی قرار گیرد.

 روش نوشتن یک چکیده برای مقاله علمی

چکیده اول می‌آید اما آخر نوشته می‌شود

اگر شما یک مقاله علمی را می‌نویسید، توصیه می‌شود که نوشتن چکیده آخرین کاری باشد که انجام می‌دهید.
چکیده معمولاً از چه بخش‌هایی تشکلی می‌شود؟
چهار بخش اصلی در متن چکیده وجود دارد
انگیزه و بیان مسئله: چرا ما به مسئله‌ی حاضر اهمیت می‌دهیم؟ در تحقیقات انجام‌شده چه موضوعی بوده است که فاصله‌ای را ایجاد کرده است؟
روش‌ها / رویه‌ها / راهکارها: دقیقاً شما چه‌کاری کردید تا به نتیجه رسیدید؟ (مثال: با ۱۷ دانش‌آموز مصاحبه کردیم، ۲۵ آزمایش را انجام دادیم، ۵ اثر ادبی را تجزیه‌وتحلیل کردیم)
نتایج / دستاوردها/ محصولات: به‌عنوان نتیجه و محصول کاری که با روش بیان‌شده انجام‌شده است چه چیزی یافته‌اید / یاد گرفته‌اید/ ایجاد کرده‌اید
نتیجه‌گیری / مفاهیم:  در پایان با توجه به مسئله‌ای که بیان کردید، بزرگ‌ترین یافته‌ی شما برای درک بهتر و پیشبرد موضوع تحقیقاتی چه بوده است؟

یک‌بار دیگر مقدمه را بخوانید

قسمت مقدمه‌ی مقاله دربردارنده‌ی نگاه کلی به مطلب و خلاصه‌ای از موارد انجام‌شده در یک تحقیق است، همچنین در کل مقاله به دنبال جملات کلیدی و مهم باشید.
به یاد داشته باشید که موضوع اصلی چه بوده است و شما می‌خواهید چه چیزی را به خوانندگان ارائه کنید. خود را در جای خواننده بگذارید و سعی کنید بفهمید که نویسنده در چه ارتباطی بحث می‌کند.
کل مقاله یک‌بار دیگر بخوانید و زیر جملات مهم و اساسی آن خط بکشید می‌توانید از ماژیک هایلایت هم استفاده کنید. مواردی که آن‌ها را برجسته کرده‌اید می‌تواند برای نوشتن چکیده بسیار مفید باشند.
در مقاله شما قسمتی وجود دارد که به تاریخچه‌ی این تحقیق پرداخته است و در ادامه هدف این تحقیق وجود دارد. همچنین معمولاً در قسمت‌های بعدی روش تحقیق نیز بیان‌شده است. این اطلاعات را نیز برجسته کنید تا برای نوشتن چکیده آماده‌تر شده باشید.

یک پیش‌نویس از چکیده بنویسید

از مواردی که هایلایت کرده بودید استفاده کنید و یک پیش‌نویس از موارد کلیدی تحقیق بنویسید، با چه پیشینه‌ای و با چه روشی چه‌کاری انجام‌شده است و چه دستاورد کلی‌ای داشته است؟
عبارت‌هایی که برجسته کرده بودید را عیناً کپی نکنید، متن چکیده‌ یک متن مستقل است و بهتر است آن را از نو بنویسید.

موضوع اصلی را گم نکنید

توجه داشته باشید که یک مقاله فقط یک موضوع اصلی دارد، ممکن است چندین موضوع کوچک فرعی نیز داشته باشید اما همواره تمرکز شما باید بر روی موضوع اصلی مقاله باشد. شما چکیده را می‌نویسید تا نکات اصلی و برجسته‌ی تحقیق را در چند خط به خواننده ارائه کنید.
در هنگام نوشتن ابسترکت از کلمات و جملات واضح و قوی استفاده کنید. توجه کنید که شما یک چکیده از یک مقاله علمی می‌نویسید، لذا بر روی واقعیات تکیه کنید و ساده و کوتاه بنویسید.
در متن شما باید یکپارچگی وجود داشته باشد، جملات قبلی و بعدی ازنظر سیر موضوعی باید خط‌مشی مشخصی را دنبال کنند که همان موضوع اصلی تحقیق است.

متن پیش‌نویس را جهت ویرایش و نهایی شدن آماده کنید

حتماً متن نهایی را یک‌بار دیگر بخوانید و آن را ازنظر نگارش، غلط‌های املایی و گرامری و دستوری بررسی کنید و نسخه‌ی نهایی را آماده کنید

چکیده را با متن مقاله مقایسه کنید

چکیده شما مجدداً باید با موضوعات مطرح‌شده در مقاله همخوانی داشته باشد و نمایشی کوتاه و مختصر و مفید از آن چیزی باشد که در سرتاسر مقاله به آن پرداخته‌شده است.

فایلهای دانلودی

این مطلب را به اشتراک بگذارید…

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
قدم یار آزمون حقوقی

در سایت قدم یار آخرین اخبار و شرایط آزمونهای حقوقی را مشاهده فرمایید.

برچسب‌ها:

به بالا بروید