3 آذر 1403 ساعت 11:49

آيا میخواهید در سایت قدمیار، خدمات و دانلودهای مربوط به آزمون مربوطه خود را رايگان دريافت نمایید!!!!
کافی است با يک ثبت نام چند ثانيه ای، با ما همقدم شويد.

ویژگی های یک مجله ISI معتبر و خوب

معیارهای انتخاب ژورنال ISI مناسب

دانشجویان و پژوهشگران در آخرین مرحله از فرایند پژوهش خود، باید نتایج آن را منتشر کنند که این مرحله معمولاً با انتخاب یک مجله مناسب و چاپ مقاله پایان می‌پذیرد. بارها مشاهده‌شده است که یک مقاله قوی و خوب در یک مجله ضعیف و نامناسب به چاپ رسیده است و به‌نوعی زحمات نویسنده مقاله به هدررفته است. در این مطلب چند نکته درباره انتخاب یک مجله مناسب ISI برای چاپ مقاله را به شما توضیح خواهیم داد.

ویژگی های یک مجله ISI خوب

ویژگی‌های یک مجله ISI خوب

۱-  حیطه مجله:

هر مجله در یک حیطه پژوهشی خاص برای مثال روانشناسی یا پزشکی فعالیت می‌کند. شما باید در سایت مجله گستره موضوعی که آن مجله به انتشار مقاله می‌پردازد را بررسی کنید و درصورتی‌که مقاله شما با موضوعات مجله مرتبط است اقدام به ارسال مقاله خودنمایید. البته یک نکته مهم این است که هر چه مجله موردنظر تخصصی‌تر باشد احتمال پذیرفتن مقاله دشوارتر است. برای مثال یک مجله که در حیطه بیماری آلزایمر فعالیت می‌کند از پژوهشگران برتر این حیطه به‌عنوان داور استفاده می‌کنند و مقاله شما توسط آنان بررسی می‌شود؛ اما یک مقاله در حیطه پزشکی احتمالاً از داورانی استفاده می‌کند که در حیطه شما دارای تخصص کافی نیستند و بنابراین خیلی سخت‌گیری نخواهند کرد.

۲-  نمایه شدن مجله:

باید دقت نمایید که مجله موردنظر حتماً در لیست مجلات ISI نمایه شده باشد. همچنین شما می‌توانید در لیست مجلات اسکو پوس، پاب مد یا ISC نیز مقاله خود را چاپ کنید. مهم این است که شما اول ملاک خود را تعیین کنید که مجله باید در کجا نمایه شود.

۳-  ضریب تأثیر:

اگر می‌خواهید مقاله خود را در مجلات ISI چاپ کنید باید ببینید مجله چه ضریب تأثیری دارد. اگر مقاله شما قوی است از مجلات با ضریب تأثیر بالا استفاده کنید و در غیر این صورت مجلات بدون ضریب تأثیر یا با ضریب تأثیر پایین را انتخاب کنید.

۴-  تعداد شماره‌های چاپ در سال:

برخی مجلات ۱ یا ۲ بار در سال چاپ می‌شوند درحالی‌که برخی دیگر ۴ بار یا ۶ بار و حتی گاهی اوقات ۱۲ بار و بیشتر. هر چه مجله‌ای شماره‌های بیشتری در سال چاپ کند احتمال پذیرش بیشتر و زمان بررسی مقاله شما کمتر خواهد بود.

۵-  نرخ رد مقالات:

هر مجله‌ای میزان مشخصی از نرخ رد مقالات را دارد. برای مثال برخی مجلات ۹۰ درصد مقالات ارسالی را رد می‌کنند و برخی دیگر ۳۰ درصد را. هر چه میزان نرخ رد مقالات کمتر باشد احتمال پذیرش مقاله شما در آن مجلات بیشتر است.

۶-  اعضای هیئت‌داوران مجله:

مجلاتی که از هیئت‌داوران سرشناس استفاده می‌کنند به‌احتمال بیشتر کار شمارا از جنبه علمی موردتوجه قرار خواهند داد و نه سایر جنبه‌ها. علاوه بر این حتی اگر مقاله شما رد شود چیزهای بسیاری از این هیئت‌داوران خواهید آموخت. فراموش نکنید که حتی در مجلات ISI نیز آشنا بودن با هیئت‌داوران و سفارش اساتید نقش در پذیرش مقاله نقش دارد.

۷-  مشخص بودن فرایند داروی:

برخی مجلات بر طبق یک برنامه زمانی منظم مقالات را داوری و تائید یا رد شدن آن را به شما اطلاع می‌دهند؛ اما برخی مجلات نظم مشخصی ندارند و گاهاً مقاله شما ماه‌ها در دست داوران قرار دارد و سبب اتلاف وقت شما می‌شوند.

۸-  قرار نداشتن در لیست مجلات نامعتبر:

قبل از ارسال مقاله به یک مجله ISI ابتدا لیست مجلات نامعتبر وزارت علوم و وزارت بهداشت را مطالعه کرده و از نبودن نام مجله موردنظرتان در این لیست مطمئن شوید.

نتیجه نهایی در رابطه با انتخاب مجله ISI

با توجه به آنچه در بالا گفته شد و همچنین توجه به نکات دیگری در رابطه باکیفیت مجلات، شما می‌توانید یک مجله ISI مناسب برای چاپ مقاله خود انتخاب نمایید. فراموش نکنید که کار علمی شما که ماه‌ها بر روی آن زحمت‌کشیده‌اید در این مرحله به ثمر می‌نشیند، بنابراین در انتخاب مجله ISI عجله نکرده و با دقت عمل نمایید.
منبع:irantahgi

فایلهای دانلودی

این مطلب را به اشتراک بگذارید…

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
قدم یار آزمون حقوقی

در سایت قدم یار آخرین اخبار و شرایط آزمونهای حقوقی را مشاهده فرمایید.

برچسب‌ها:

به بالا بروید