کارت سفر امسال اجرایی میشود
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: کارت سفر امسال اجرایی میشود.
((براساس باز نشر پرتال قدم یار)) به گزارش «تابناک»، علی اصغر مونسان در جلسه کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی و ستاد خدمات سفر این استان در پاسخ به درخواست استاندار خراسان رضوی مبنی بر واگذاری ابنیه تاریخی اظهار داشت: در دولت تدبیر و امید به اندازه تمام دولتهای گذشته مرمت و بهرهبرداری بناهای تاریخی واگذار شده است.
مونسان تأکید کرد: آمادگی داریم به غیر از بناهای تاریخی سطح یک و نفیس مانند برج نجومی رادکان، قلعه فلک الافلاک و … که غیرقابل واگذاری است، بقیه را واگذار کنیم. در آرامگاه فردوسی ساماندهی جلوخان را به شهرداری واگذار کردیم و در فاز بعدی هم با شهرداری همراهی میکنیم که ورودی آرامگاه فردوسی ساماندهی شود.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با قدردانی از زحمات اعضای ستاد خدمات سفر خراسان رضوی افزود: حضور رزم حسینی را برای استان خراسان رضوی به ویژه حوزه میراث فرهنگی و گردشگری غنیمت میدانم. هر اختیاری که دارم در اختیار استاندار قرار میدهم و ایشان حق دارد از تمام اختیارات استفاده کند و تنها دغدغه، رعایت ضوابط میراث فرهنگی است که استاندار نیز این دغدغه را رعایت میکند.
وی بیان کرد: در سال ۹۷ با وجود مشکلات اقتصادی که در دیگر بخشها وجود داشت، گردشگری پررونق به پیش رفت و درصد اشتغال هتلها خوب بود و ارزآوری خوبی برای کشور ایجاد شد. تفاوت نرخ ارز برای گردشگری ورودی کشور غنیمت بود و کمک شایانی به ورود گردشگر کرد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با با بیان این که ۲ مصوبه خوب در سال ۹۷ برای حوزه گردشگری داشتیم، گفت: یک مصوبه مربوط به قانون واگذاری اراضی بود که برای تغییر کاربری توانستیم مصوبه بگیریم و معافیت خوبی برای سرمایهگذاران در پروژههای گردشگری گرفتیم، این مصوبه در اواخر اسفند سال گذشته ابلاغ شد.
وی ادامه داد: مصوبه دیگر معافیت از حقوق گمرکی برای تجهیزات گردشگری بود که ساخت داخل ندارند که دولت همراهی کرد و تا پایان فروردین باید آیین نامه را ابلاغ کنیم.
مونسان با اشاره به قانون برنامه ششم توسعه و درخواست یکی از فعالان صنعت گردشگری اظهار کرد: برنامه ملی گردشگری بهزودی در هیئت دولت مطرح و تصویب میشود.
وی درباره تقاضای کاهش تعرفههای آب و برق هتلها نیز گفت: با وزیر نیرو در این زمینه صحبت کردهام که وزیر اعلام کرد در حال حاضر نیز تعرفه صنعتی محاسبه میشود.
مونسان درباره درخواست فعالان صنعت گردشگری برای تغییر نرخهای تاسیسات گردشگری عنوان کرد: باید براساس بازار با هماهنگی مدیران این اقدام انجام شود.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور درباره موازیکاری و اقداماتی در حوزه هتلداری و تورگردانی گفت: دستگاههای دولتی حق ندارند هتلداری یا تورگردانی کنند.
مونسان از اجرایی شدن کارت سفر در سال جاری خبر داد و افزود: ۷۰۰ میلیارد تومان برای کارت سفر تخصیص یافته و در این دوره باید مشکلات قبلی برطرف شده باشد. در این دوره پولی به افراد پرداخت نمیشود و آژانسهایی که بسته سفر خرید کنند، این تسهیلات را دریافت میکنند.
وی درباره صدور ویزای زیارت در مشهد نیز گفت: با توجه به این که بیشتر تبادل گردشگری مذهبی با کشور عراق وجود دارد در اقداماتی که صورت گرفت، بین دو کشور ایران و عراق صدور ویزا وجود دارد، اما اتباع دو کشور پولی نخواهند گرفت که مشهد از گردشگران زیارتی برخوردار شود و این گردشگران در مشهد افزایش یابند.
وی درباره مشکلات ضوابط حریم رضوی اظهار کرد: این طرح در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران تصویب شده البته برای افرادی که حقوق مکتسبه دارند مشکلشان را برطرف میکنیم، ولی برای افرادی که تخلف کردهاند کاری نمیتوانیم انجام دهیم با این حال آمادگی داریم موضوع را بررسی و در صورت امکان مشکلات را برطرف کنیم.
مونسان درباره ثبت جهانی آثار تاریخی خراسان رضوی نیز اظهار کرد: ایران سالیانه یک سهمیه برای ثبت جهانی دارد که تلاش میکنیم ثبت جهانی برج نجومی رادکان را در اولویت قرار دهیم، در بازدیدی که از این مجموعه داشتم اعلام کردم که پرونده ثبت جهانی آن تهیه شود.
همچنین در این جلسه علیرضا رزم حسینی استاندار خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی چند ویژگی منحصر به فرد دارد، از جمله آنکه زیارت حضرت امام رضا (ع) این استان را بارز کرده است و افرادی که برای زیارت میآیند به گردشگری نیز میپردازند.
وی با بیان این که خراسان رضوی تنوع آب و هوایی زیادی دارد، ادامه داد: شمال استان آب و هوایی مشابه شمال کشور و جنوب استان آب و هوایی کویری دارد و در زمینه کویرنوردی ظرفیت دارد. این استان میراث فرهنگی، معنوی و تاریخی فاخر زیادی دارد که مهمترین آنها مجموعههای توس و فردوسی و خیام و عطار و فقیهانی هستند که منشأ خیر و برکت بودهاند. هم چنین صنایع دستی این استان تنوع زیادی دارد که منشأ خوبی برای صادرات است.
استاندار خرسان رضوی گفت: یکی از متغیرهای تحرک اقتصادی یا رونق تولید در میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است و این بخش برای ما اهمیت ویژهای دارد. تلاش میکنیم دورهای طلائی برای میراث فرهنگی و گرشگری رقم بزنیم.
ابوالفضل مکرمیفر مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی و دبیرستاد خدمات سفر استان گزارشی از ستاد خدمات سفر استان ارائه کرد و گفت: از فرمانداران و روسای میراث فرهنگی شهرستان به عنوان رئیس و دبیران ستاد اجرایی خدمات سفر شهرستانها که برای خدماتدهی بهتر به زائران و مسافران تلاش کردند، قدردانی میکنم.
وی افزود: در ایام نوروز ۹۸ به میزان ۷ میلیون و ۷۷۱ هزار و ۱۲۶ نفر شب در خراسان رضوی اسکان داده شد که به نسبت مدت مشابه پارسال ۷ درصد رشد داشت.
مکرمیفر به برگزاری ۱۶۸ نوروزگاه در استان اشاره کرد و گفت: اقدامات کمیته خدمات شهری ستاد خدمات سفر استان شامل کاشت ۱۶ میلیون گل و بوته و نصب ۹۰۰ المان شهری بوده است. در کمیته تنظیم بازار ستاد هم به ۲۰ هزار و ۹۷۳ بازرسی و ۱۰ هزار و ۸۵ شکایت رسیدگی شده و ۲ میلیارد و ۸۵۵ میلیون تومان به شاکیان برگشت داده شده است.