2 دی 1403 ساعت 8:31

آيا میخواهید در سایت قدمیار، خدمات و دانلودهای مربوط به آزمون مربوطه خود را رايگان دريافت نمایید!!!!
کافی است با يک ثبت نام چند ثانيه ای، با ما همقدم شويد.

زندگی دانشجویی در خوابگاه

زندگی دانشجویی در خوابگاه

با آشنایی شرایط زندگی دانشجویی با دید درست قدم به این دنیای جدید بگذارید و یک دوره‌ی شاد و متفاوت از زندگی را تجربه کنید. این مقاله که به قلم نویسندگان قدم یار به سرپرستی مهندس فرشاد مارچینی گرد آوری شده است، سعی می شود به صورت خلاصه و با زبانی ساده در رابطه با زندگی خوابگاهی، مطالب مفیدی جهت استفاده دانشجویان گرامی ارائه گردد.

زندگی خوابگاهی

قبولی در دانشگاه یک خبر خوب و خوشحال کننده برای فرد و خانواده اش می باشد اما بدلیل شروع یک تجربه جدید، گاهی پر استرس می باشد. اگر مسیرتان دور باشد و نیاز به خوابگاه داشته باشید این مرحله از زندگی برایتان هیجان انگیز تر و پرماجراتر خواهد بود. تجربه‌ی یک زندگی تنها یا مشترک با چند هم‌اتاقی می‌تواند بسیار هیجان‌انگیز باشد و البته دردسرهای خودش را هم دارد.

چالش‌هایی که ممکن است در دوره زندگی در خوابگاه دانشجویی با آن روبرو شوید:

1.انتظار سر و صدا داشته باشید

 با شروع زندگی دانشجویی و رو برو شدن با دانشجویان سال اولی مشتاق، باید انتظار سرو صدا و شلوغی هم داشته باشیم. البته انتظار سرو صدا با زیاد شدن صدای موسیقی فرق می کند چون این را همه می دانند که نباید برای دیگران مزاحمت ایجاد کنند اما کمی سرو صدا در خوابگاه منطقی است و باید خودتان را برای روبرویی با آن آماده کنید.

صدای بالا و پایین رفتن از پله ها یا خر و پف هم اتاقی، که ممکن است گاهی نتوانید بخوابید یا سرو صداهای  اتاق های بغلی ممکن است کمی آزار دهنده باشد. سعی کنید با آن کنار بیاید، این مسئله کاملا بدیهی است که سکوت کامل و برقراری آرامش فقط در شرایط خواص مثل موقع امتحانات پایان ترم اتفاق می افتد.
قانون بقا: برای اینکه موقع سر و صدا راحت تر بخوابید می توانید از گوش گیر یا یک وسیله پلاستیکی یا سیلیکونی، در گوش استفاده کنید.

زندگی دانشجویی در خوابگاه

۲. داشتن حریم خصوصی غیرممکن است

حال که موضوع سرو صدا را حل کردیم، می رسیم به موضوع حریم خصوصی در محیط خوابگاه، که تقریبا در خوابگاه محال است. از مسائل دیگر خوابگاه استفاده از حمام، سالن غذاخوری و سالن مطالعه‌ی مشترک می باشد. شما دیگر اتاق مخصوص برای مطالعه ندارید پس اگر عادت به بلند درس خواندن دارید باید آنرا کنار بگذارید در زندگی خوابگاهی لازم است به این شیوه زندگی عادت کنید، چون شما مجبور به قبول کردن این سبک زندگی هستید.
قانون بقا: می توانید فضایی نزدیک خوابگاه مثل کتابخانه ی عمومی یا پارک نزدیک را انتخاب کنید که فقط به خودتان اختصاص داشته باشد و فضایی خصوصی را ایجاد نمایید.

۳. از لوازم شخصی خود برای دوش گرفتن استفاده کنید

برای حمام کردن از وسایل شخصی خود استفاده کنید. می توانید وسایل تان را در ساک مخصوص خودتان بگذارید، سعی کنید در حمام از دمپایی استفاده کنید تا سر نخورید. به وان حموم هم فکر نکنید، چون شرایط آن فراهم نخواهد بود.
قانون بقا:در صورتی که فاصله اتاق شما از حموم کم است اگر بتوانید از یک حوله‌ی تن‌پوش استفاده کنید.

۴. خود را برای همه نوع سلیقه آماده کنید

در دانشگاه افراد با قشر های مختلف وجود دارند و شرایطی است برای شناخت علایق و سلایق متفاوت و آشنایی با فرهنگ‌ها و خرده‌فرهنگ‌های مختلف، البته گاهی همین تفاوت‌ها زمینه‌ی بروز اختلاف و دعوا می شود. افرادی که باهم به توافق نمی رسد ممکن است دلایل مختلفی داشته باشند مخصوصا سال اولی ها که فرد از خانواده یا جایی که مورد حمایت بوده‌ است، دور می‌شود و برای اولین بار قرار است روی پای خودش بایستد و تنها زندگی کند، کاملاً قابل درک است که گاهی دچار دلتنگی شود. حتی آرام‌ترین و صبورترین افراد هم در چنین شرایطی ممکن است کنترل خود را از دست بدهند و عصبانی شوند. در برخورد با این افراد اگر به چالش خوردید ریشه‌ی این نوع رفتار را پیدا کنید و به دنبال یک راه حل مناسب برای اتمام مشکل باشید.

قانون بقا: سعی کنید آرامش داشته باشید چون کمی بی نظمی چیز عجیبی نیست پس قبل از واکنش جوانب کار را در نظر بگیرید.

۵. برنامه‌ی غذایی داشته باشید

همانطور که میدانیم مهم ترین نیازهای بشر مسکن، خوراک و پوشاک است. بعد از سرپناه داشتن، مشکل خوراک است که در خانه ی پدری فراهم کردن امکانات با پدر بود و آماده کردن با مادر، اما اینجا شما تنهایید، پس خودتان وظیفه‌ی تهیه و درست کردن غذا را بر عهده دارید، ولی تهیه و پخت غذا در خوابگاه یک چالش اصلی می باشد. اگر به تنقلات عادت دارید به فروشگاه بزرگ بروید و عمده خرید کنید بسیار به صرفه‌تر است و می‌توانید پول بیشتری پس‌‌انداز کنید.
قانون بقا: یکی از مشکلات خوابگاهی غذای شخصی می باشد که هم اتاقی شما ممکن است از آن استفاده کند اگر چیزی را باهم بخرید و روی میز قرار دهید ممکن است کس دیگری غیر از شما هم از آن استفاده کند چون به هردوی شما تعلق دارد.

 زندگی دانشجویی در خوابگاه

۶. ارشد خوابگاه را بشناسید

هر خوابگاه ارشدی دارد که از بین دانشجویان انتخاب می شود و معمولاً مسئولیت چند اتاق یا یک طبقه از خوابگاه را بر عهده دارد هرچند این افراد دارای قدرت بیشتری هستند اما مثل شما یک دانشجو هستند و درگیری های ذهنی خودشان را دارند پس زیاد مزاحم آنها نشوید. یک رابطه‌ی دوستانه با ارشد برقرار کنید تا بهم احساس بهتری داشته باشید و ارشد، بهتر در گرفتاری‌ها و مشکلات به شما کمک کند.
قانون بقا: روز اول فقط خودتان را معرفی کنید و روزهای بعد کم کم با او بیشتر آشنا شوید و رابطه دوستانه ایجاد کنید.

خودتان را برای مواجهه با همه‌ی مشکلات زندگی خوابگاهی آماده کنید، مهم‌ترین مسئله در زندگی خوابگاهی درک کامل قوانین و پایبندی به آن می باشد. وقتی شما درک درستی از چیزی که قرار است اتفاق بیفتد، داشته باشید، پذیرش اتفاقات و شرایط هم، برای‌تان ساده‌تر خواهد بود و آرامش بیشتری را احساس می کنید.

فایلهای دانلودی

این مطلب را به اشتراک بگذارید…

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
قدم یار آزمون حقوقی

در سایت قدم یار آخرین اخبار و شرایط آزمونهای حقوقی را مشاهده فرمایید.

برچسب‌ها:

به بالا بروید