4 آذر 1403 ساعت 5:39

آيا میخواهید در سایت قدمیار، خدمات و دانلودهای مربوط به آزمون مربوطه خود را رايگان دريافت نمایید!!!!
کافی است با يک ثبت نام چند ثانيه ای، با ما همقدم شويد.

فرهنگ سازی دانشجو توسط هنر سینما

فرهنگ سازی دانشجو توسط هنر سینما

سینما در فرهنگ سازی دانشجویان جامعه تأثیرات به سزایی دارد. در این مقاله که به قلم نویسندگان قدم یار به سرپرستی مهندس فرشاد مارچینی گردآوری شده است، سعی می شود به صورت خلاصه و با زبانی ساده در رابطه با فرهنگ سازی توسط هنر سینما جهت استفاده دانشجویان گرامی ارائه گردد.

هنر سینما در فرهنگ دانشجو

سینما نیاز ملی می باشد که برای رشد و توسعه جامعه تلاش می کند و از اصلی ترین رسانه ها می باشد که در دوام، توسعه، بقاء فرهنگ و هنر یک جامعه موثر است. همانند استادی می باشد که دانشجویان را می سازد و به او انسان مفاهیم و مصادیق انسان محورانه را آموزش می دهد. سینما بنیان گذار آروزها و عواطف دانشجویان می باشد. خود ساخته می شود تا بسازد و یکی از هدف های مهم آن ساختن ساختمان فکری و روحی دانشجو می باشد.

به صورتی که نهاد و محتوای این ساختمان با هم تلفیق می شوند، سینما نویدی از عصاره زندگی به همه ی دانشجویانی است که می خواهند فهم و درک درستی از فرهنگ و رسوم اجتماعی و معنوی را دریابند و علاوه بر آن مکانی رفاهی و تفریحی می باشد.

این تعاریف باید واقع گرایانه به این مسائل نگاه کرد و به هر اندازه فرهنگ فناوری و تکنولوژی رشد می کند به همان اندازه فرهنگ سینما هم رشد می کند. سینما در فرهنگ و رفتار دانشجو نقشی سازنده دارد و طبیعتاً این پشتیبانی مسولین فرهنگی و هنری می باشد که باید در راه اندازی و پرو بال دادن به آن جامه عمل بپوشانند.

فرهنگ سازی دانشجو توسط هنر سینما

از دیگر نکات با اهمیت این می باشد که سینما از هنرهای هفت گانه می باشد. (ادبیات، موسیقی، معماری، نقاشی، مجسمه سازی، تئاتر و سینما) هنر کامل کننده زندگی بشر می باشد. با توجه به پژوهش ها هنر جایگاهی مهم و اساسی دارد. چه بسا آنرا جادوی قرن بیان کرده اند. ولی با توجه به معنی کلمه ی جادو می بایست گفت که این مقوله بیشتر به واقعیت قرن نزدیک می باشد تا مسائل جادویی. از اصلی ترین و حیاتی ترین موارد شهرها و شهرک های کشور تاسیس سینما در این نواحی می باشد. استان البرز به دلیل داشتن قالب فرهنگی گوناگون، فرهنگ پذیری اساسی ترین عنصر آن می باشد. از طرفی جمعیت ۵/۲ میلیون نفری آن بوده که با تعریفی که از نوع فرهنگ آن شد، به نوعی نیاز به امکانات و تسهیلات فرهنگی رفاهی و البته تفریحی را دارد.

به طور مثال: سینمای امیرکبیر از پروژه های فرهنگی و ملی می باشد که در استان البرز و در یکی از پارک های این شهرستان احداث می شود. این پروژه با استفاده از امکاناتی مثل چند سالن سینمای چند منظوره و آمفی تئاتر و جلسات، همایش ها و سخنرانی ها، کتابخانه، مهد کودک و … در کنار پارک نبوت و در یکی از نواحی پر جمعیت شهر که ظرفیت بالایی برای اجرای برنامه های گوناگون فرهنگی دارد واقع شده می باشد، اما موقعیت جغرافیایی و اجتماعی این پروژه باعث شده انسان را مهم ترین سرمایه ملی و سرمایه گذار ملی دانست.

فرهنگ سازی دانشجو توسط هنر سینما

اساسی ترین ویژگی های سینما که خود را از رسانه های جمعی دیگر (بجز فرهنگ کتاب و کتابخوانی که آن هم پیامدی ملی و سازنده را می رساند) پر رنگ ساخته است که شامل این موارد می باشد:
1) متنوع سازی دو انگیزه ی فرهنگ شادی و شاد آوری را در دانشجو تقویت می کنند.
2) سینما حسی خاص در دانشجو ایجاد می کند که دلایل فراوانی دارد. افراد مختلفی با عقاید و فرهنگ های گوناگون در یک کانون جمع می شوند و خود به خود این نوع کانون سعی دارد مقوله ای بنام تعامل فرهنگی بکوشد.
3) نوعی فرهنگ سالم می باشد و سالم گویی و انتقال آموزه های سالم و مثبت آن به افراد اهمیت فراوانی دارد به طوری که این گزینه در دیگر رسانه های جمعی پیدا نمی شود.
4) تحکیم و تصدیق معیارهای سینماست که این نوع فرآیند بدآموزی و بدگویی همراه ندارد.
۵) قابلیت های آن برای بیشتر مردم مطلوب تر از بقیه رسانه ها می باشد.
چه این که هر دانشجو با 5000 تومان می تواند به تماشای فیلم مورد علاقه اش بپردازد اما رسانه هایی چون کامپیوتر، ماهواره، دستگاه سی دی و تلویزیون این قابلیت را ندارند، زیرا این دستگاه ها را می بایست خریداری کرد که برای اکثر دانشجوها سخت می باشد.

اما در آن زمان توجه زیادی به سینما می شد و دانشجو این نیاز اجتماعی خود را از راه سینما برطرف می کرد. امروزه با پدید آمدن رسانه های نوین دانشجویان از این سرمایه ی فرهنگی و اجتماعی  فاصله گرفته اند. در استان هایی مانند البرز سینما نقش مهمی در رشد فرهنگ آن دارد و بهتر است برای توسعه این سرمایه ملی تلاش کنیم. از موارد ضروری یک جامعه سالم سازی آن می باشد که بنظر سینما در آن نقشی اساسی دارد. با ویژگی هایی که از جامعه بیان شد بالطبع سالم سازی جامعه مفهوم بیشتری را به خود می گیرد.

توسعه و گوناگونی ارتباطات در عصر کنونی

ماشینی شدن زندگی، افزایش جمعیت، تقسیم کار و مشاغل، تخصصی شدن فعالیت ها، بسط و گسترش حوزه های مشاغل و حرف، تنوع امکانات بهره وری و … از ویژگی های جامعه امروز می باشد. در دنیای امروز رسانه های گروهی و ارتباطات نقش اساسی در زندگی بشر دارد و همچنین متنوع و گسترده اند. از معروف ترین و شاخص ترین ارتباطات: ارتباطات سازمانی (اداری)، ارتباطات اقتصادی، ارتباطات مدیریتی و بالاخره ارتباطات سیاسی می باشد. ارتباطات سازمانی در فعالیت های مؤسسات و سازمان ها بر قرار می باشد; ارتباطات اقتصادی مربوط به فعالیت های اقتصادی می باشد; ارتباطات مدیریتی در شاخه های صنعتی، مدیریت تجاری و مدیریت آموزشی و مدیریت سیاسی جریان دارد.

ارتباطات سیاسی نیز به حوزه ی مملکت داری، ارتباط میان حکومت، شهروندان و کشورها با یکدیگر مربوط می شود. سینمای اجتماعی، برخلاف بسیاری از گونه‌های اجتماعی، برای موفقیت آن، عموماً نیازمند حضور در زمان حال می باشد. این سینما با کلیه مردم جامعه به معنی عام و بدون هیچ تمایزی می باشد. اگر سینمای كودك و نوجوان با مخاطب سنی روبه‌روست؛ اگر سینمای جنگ با طرفداران موضوع جنگ یا علاقه‌مندان به هیجان روبه‌روست؛ اگر سینمای حادثه، سینمای تخیل، سینمای سیاسی، سینمای ملودرام و هر گونه دسته‌بندی دیگری را كه به حساب می‌آوریم، در برابر گروه خاصی از مخاطبان تعریف ‌شده قرار گیرند، سینمای اجتماعی باید تمام طبقات اجتماعی و مجموع آن‌ها را در نظر بگیرد، خلاق باشد و از توان هنری خود استفاده کند.

فایلهای دانلودی

این مطلب را به اشتراک بگذارید…

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
قدم یار آزمون حقوقی

در سایت قدم یار آخرین اخبار و شرایط آزمونهای حقوقی را مشاهده فرمایید.

برچسب‌ها:

به بالا بروید